LIGE NU:

Gratis pizza: - Vi går ikke ind for madspild

I dag har ejerne af Amantes Pizza valgt at lukke på grund af coronavirussen. Men madvarer skulle ikke gå til spilde, så ejerne delte i dag pizzaer ud til naboer.

Onsdag ved frokosttid duftede det usædvanligt meget af pizza i en opgang i Lindholm.

For nogle af beboerne, Herou Bayazidi og hendes mand, har nemlig valgt at lukke deres pizzaria, Amantes Mix Pizzari, i forbindelse med covid-19. Og på den sidste åbningsdag blev der delt gratis pizzaer ud til naboerne. 

Beslutningen om at lukke midlertidigt tog parret tirsdag aften. 

- Vi tør ikke risikere noget, og når der i forvejen er stille, er det en stor omkostning bare at få det til at køre rundt. Så vi har valgt at lukke både for at passe på os selv og vores ansatte, men også for at passe på vores kunder, forklarer Herou Bayazidi. 

Men pizzariaet var fyldt med råvarer, der ikke kunne fryses ned. 

- Vi ville ikke smide det ud, så vi besluttede os for at dele lidt glæde ud, siger hun. Og derfor gik hun i aftes på Facebook, hvor hun skrev ud til sine naboer om den frokost, de kunne forvente. 

 
 

Også varme pizzaer til medarbejdere hos Rema 1000 

Omkring 20 husstande fik en god gang frokost denne onsdag, og også medarbejderne ved Rema 1000 i Nørresundby fik sig en varm frokost. 

- Det er pizzariaets naboer, og vi ville gerne give dem et klap på ryggen. Vi har set, hvor meget de har kæmpet de seneste dage. Og de er også gode naboer for os. De har reserveret gær til os, så vi stadig kunne lave pizzaer, fortæller den indehaveren. 

Selvom det i dag var en stor glæde for parret at kunne gøre andre glade med lidt godt til ganen, har dagen også været sørgelig. 

- Det er jo en stor indtjening, vi mister, siger Herou Bayazidi.