I uge 29 var politiet i Skagen for at sikre, at folk fulgte coronarestriktionerne. I programmet "Skagen på afstand" er TV2 Nord blandt andet med på patrulje. Foto: Michael Andersen/Tor Løkken

”Håndspritz”, dyre biler og afstand: Det betød coronavirus for Hellerup-ugen

I uge 29 indtog eliten toppen af Danmark med cabrioleter og champagne. Men denne gang spøgte en uønsket gæst konstant i kulissen. TV2 Nord har fulgt uge 29 i Skagen på afstand.

Se ”Skagen på afstand” nederst i artiklen – eller på TV2 Nord Salto søndag klokken 19.50.

En tætpakket terrasse ved Ruths Hotel, lækre biler i hobetal og klingende kasseapparater. Uge 29 i Skagen har i årevis været den absolutte højsæson med masser af prominente gæster, men i år var alting lidt anderledes.

Også her satte coronapandemien sit tydelige præg og betød afstandskrav, aflysninger, regler for forsamlinger og ekstra fokus på håndhygiejne.

TV2 Nord var med under den såkaldte Hellerup-uge i serien ”Skagen på afstand”, og i programmet følger vi restauratører, gæster, politi og arrangører, som forsøger at få det bedste ud af uge 29.

  Foto: Michael Andersen/Tor Løkken

Koncert med to meters afstand

I ”Skagen på afstand” er TV2 Nord blandt andet med på sidelinjen under opsætningen af den første store koncert i Skagen i længere tid – nemlig koncerten Lyse Nætter, som erstattede Verdensballetten, der blev aflyst på grund af coronavirus.

På koncertpladsen blev der nøje målt afstand mellem bænkene, så gæsterne trygt kunne synge med. Arrangørerne oplevede dog stadig i uge 29, at folk tøvede med at deltage ved større begivenheder.

- Folk er ikke helt klar til kulturen endnu. Det har meget med tryghed at gøre. Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at folk kan føle sig trygge her, siger Andreas Mathew, der er produktionschef.

Der bliver målt afstand mellem bænkene. Foto: Michael Andersen/Tor Løkken

Også på barer, restauranter og cafeer satte covid-19-restriktioner sit præg. Selvom restauranterne tog deres forholdsregler, kunne det være svært at følge regeringens anbefalinger – især når gæsterne havde fået en fadøl eller to indenbords.

- Den største udfordring er folks adfærd. Hvis de vil over for at hilse på nogen, og de kommer til at klumpe sammen – det har vi rigtig svært ved at administrere, siger Jakob Sund, der er indehaver af Jakobs Cafe & Bar i Skagen.

Håndspritz på drinkskortet

Da coronavirus gjorde sit indtog i Danmark, oplevede Giftlinjen, at flere henvendte sig, fordi deres børn var kommet til at drikke håndsprit. Det fortalte TV2.

På værtshuset TØRST i Skagen kunne man ikke købe håndsprit i uge 29 – men bad man til gengæld om en Håndspritz, fik man en drink bestående af snaps, sukker, appelsinlikør og mousserende vin.

- Vi lavede en coronadrink, da vi åbnede efter corona. Det gjorde vi for at få lidt sjov ud af en tid, der ikke er sjov. Vores erhverv er meget påvirket af coronavirus, siger bestyrer Pernille Gerstrøm.

  Foto: Michael Andersen/Tor Løkken

Den kreative tankegang bar frugt, og gæsterne har godt kunnet se det sjove i det opdaterede cocktailkort.

- Den er blevet populær, så det er vi glade for, siger Pernille Gerstrøm.

Frederik tager til Skagen for at spotte biler

En af de faste gæster i Skagen i uge 29 er Frederik Lyngholt Jensen. Han kommer hverken for at drikke rosévin eller spise skaldyrsbuffet – han er der for at spotte biler.

- Jeg har altid ferie i uge 29, for så kan jeg komme ud og spotte. Det er en hobby og en passion. Det er fedt at se sådan nogle biler, og de er her allesammen i uge 29. Du kan ikke gå udenfor en dør, uden at du for eksempel ser en Mercedes AMG, siger Frederik Lyngholt Jensen.

01:01 Luk video

Hans telefon registrerer, hvor meget tid han bruger på at tage billeder af bilerne. Nogle dage tager han billeder i op mod syv timer. Billederne deler han på sin Instagramprofil Skagenbiler.

- Man kan vist godt kalde det et fuldtidsarbejde, siger Frederik Lynghold Jensen med et smil.

Hør mange flere historier og kom tæt på uge 29 i Skagen i serien ”Skagen på afstand”, som du kan se lige her – eller på TV2 Nord Salto søndag klokken 19.50. Husk, at du altid kan finde flere spændende programmer på tv2nord.dk/tv.

26:02

Skagen på afstand afsnit 1

Luk video
24:03

Skagen på afstand afsnit 2

Luk video
29:00

Skagen på afstand afsnit 3

Luk video

Læs også Afsløret ved kontrol i Skagen: Bilister havde ikke betalt alle afgifter