Foto: Eigil Kirkegaard

Hirtshals Fiskefestival aflyses

Coronapandemien får nu Hirtshals Fiskefestival til at aflyse årets festival.

Der bliver ingen fiskefestival i Hirtshals i år. Beskeden fra statsminister Mette Frederiksen om, at man ikke må samles i større forsamlinger til og med 31. august, har fået Foreningen Hirtshals Fiskefestival til at aflyse årets festival.

Fiskefestivalen bliver normalt afholdt første weekend i august, hvor cirka 10.000 gæster besøger byen og havnen for at opleve fisken og fiskeriet.

– Med en række sponsorer og mere end 300 frivillige medhjælpere er der mange, der er afhængige af kende planerne. Samtidig ved vi, at alle vil levere det bedst mulige stykke arbejde både før under og efter festivalen, og derfor skal vi kunne skabe en festival, som giver alle en oplevelse, og som vi kan være stolte af. Derfor udsætter vi ikke bare fiskefestivalen, selv om det kunne være en mulighed, siger formand for Hirtshals Fiskefestival, Jens Kirketerp Jensen.

Festivalen vender tilbage igen i 2021, lover arrangørerne.

- Vi lever med og af fisken, så der er ingen tvivl om, at selv om vi nu springer over Hirtshals Fiskefestival i 2020, så er vi stærkt tilbage i 2021, siger koordinator Mette Jensen.

Dyster i lækre fiskeretter

Et af højdepunkterne på festivalen plejer at være kokkekonkurrencen Local Cooking, hvor nogle af regionens bedste restauranter dyster i at levere den lækreste fiskeret.

Se et indslag fra konkurrencen her:

02:00

10 nordjyske restauranter konkurrerer om at lave den bedste ret med lokale råvarer under Hirtshals Fiskefestival.

Luk video

Spar Nord Fonden og Spar Nord Hirtshals havde sponsoreret 300.000 kroner til afholdelse af konkurrencen. Udbetalingen af sponsoratet er nu forlænget - til stor glæde for arrangørerne af fiskefestivalen.

– Vi kan derfor se frem til, at vi igen 2021 kan være med til at markedsføre højkvalitetsfisk fanget af Hirtshals-fiskere sammen med de nogle af de bedste restauranter i Nordjylland, siger Mette Jensen 

Fiskefestivalen er tilbage 5. – 7. august 2021.

Læs også Restaurant TABU vinder prestigefyldt konkurrence