LIGE NU:

Hjallerup Marked er aflyst

Coronavirus får Markedsudvalget til at aflyse årets marked.

Frygten for coronasmitte får nu markedsudvalget bag Hjallerup Marked til at aflyse Nordeuropas største kræmmermarked. 

Det bekræfter formand for markedsudvalget, Keld Nielsen.

Markedsudvalget har de seneste måneder fulgt udviklingen af sygdommen tæt, og med de gældende restriktioner om forsamlingsforbud og store arrangementer er der desværre ingen anden udvej.

- Vi har holdt Hjallerup Marked siden 1744, og vi havde selvfølgelig glædet os til igen i år at tage imod flere hundrede tusinde gæster, kræmmere, tivolifolk og hestehandlere. Vi er enormt ærgerlige, men det vigtigste er nu engang folks sundhed og sikkerheden om vores sundhedssystem, siger formand Keld V. Nielsen i et opslag på Facebook. 

- For mange af os er der jul, påske og så Hjallerup Marked. Derfor er vi også kede af at aflyse. Vi ved, det betyder meget for vores frivillige, vores mange gæster, og selvfølgelig også vores gode samarbejdspartnere som kræmmere, musikere og Nordisk Tivolipark, siger Keld V. Nielsen.

Sidst Hjallerup Marked blev flyttet fra juni var i 1982, hvor et udbrud af mund- og klovsyge udskød markedet til begyndelsen af august. Det er ikke en mulighed i år, vurderer markedsudvalget.  

Næste udgave af Hjallerup Marked bliver i juni 2021.