To hold lærerstuderende hjemsendt efter positiv coronatest

På UCN’s læreruddannelse i Aalborg er to hold studerende blevet bedt om ikke at møde op til undervisning i dag, efter en studerende er blevet testet positiv for COVID-19.

Den studerende har sidst været på campus til undervisning torsdag i sidste uge, hvor vedkommende har været i kontakt med to hold medstuderende samt deres undervisere.

- Så snart vi modtog beskeden fra den studerende, aktiverede vi vores beredskab, og ud fra et forsigtighedsprincip har vi bedt alle, der går på samme hold som den studerende, om at blive testet for COVID-19. De studerende skal ikke møde ind på UCN igen, før de har fået et negativt svar på deres test. Dette gælder også de undervisere, som den studerende har været i kontakt med, forklarer Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på Professionshøjskolen UCN i en pressemeddelelse. 

De berørte studerende er blevet informeret via SMS og mail søndag aften. Mens de er hjemsendt, vil de blive modtage online-undervisning.

Den pågældende lærerstuderende, der er testet positiv for COVID-19, er i gang med sit fjerde år på uddannelsen.

- Vi er i tæt dialog med den studerende, som fortæller, at hun er blevet smittet gennem sin kæreste, og at hun har overholdt retningslinjerne med afstand., mens hun har været på campus. Derfor er risikoen for, at andre er blevet smittet meget lille, siger Peter Møller Pedersen.

Mens de studerende på læreruddannelsen i Aalborg og Hjørring mødte ind til undervisning i sidste uge, starter de studerende på UCN’s øvrige uddannelser først 1. september.


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland