Superligaen er sammen med en lang række andre arrangementer blevet ramt af regeringens opfordring til, man ikke forsamles mere end 1.000 personer på samme sted. Om du kan få penge tilbage for din billet, afhænger af, hvad der er aftalt mellem tilskueren og arrangøren. Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

Hvad gør du, hvis smittefare aflyser dit arrangement?

En lang række arrangementer bliver aflyst eller udskydes på grund af smittefare i forbindelse med coronavirus. Det rammer både tilskuere og arrangøren.

Regeringen opfordrer som følge af smittefaren ved coronavirus til, at man ikke forsamles mere end 1.000 personer på samme sted. Det er en ekstraordinær situation, og de aflyste arrangementer rammer både arrangører og tilskuere.

På den offentlige forbrugerportal forbrug.dk har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samlet information om, hvilken betydning en aflysning vil få for dem, der har købt billet.

Og her fremgår det, at det helt afhænger af, hvad der aftalt mellem tilskueren og arrangøren.

- Det vil have betydning, hvad du aftalte med arrangøren ved købet. Ofte fremgår vilkårene af billetten, og ellers vil de typisk ligge på arrangørens hjemmeside, siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann, og tilføjer:

- Hvis du har købt billet til et konkret arrangement, der bliver aflyst som følge af smittefaren ved coronavirus, er udgangspunktet, at du kan få pengene retur eller få en billet til en anden dag, hvis arrangementet bliver flyttet. Arrangøren kan dog i sine vilkår have taget forbehold for aflysninger som følge af for eksempel sygdomme, dårligt vejr og lignende.

Afvent fælles besked fra arrangøren

Det fremgår også af forbrug.dk, at arrangøren ikke kan fraskrive sig al ansvar, da forbeholdene skal være rimelige. Det vil altid afhænge af en konkret vurdering.

- Da det er en ekstraordinær situation, hvor arrangørerne risikerer at modtage over tusinde henvendelser, anbefaler vi, at forbrugerne afventer en fælles besked fra arrangøren og er opmærksomme på deres hjemmesider. Hører man ikke noget, så kontakt arrangøren med henblik på at finde en løsning sammen, siger Susanne Aamann.

Hvis du selv vælger at blive hjemme fra et arrangement på grund af frygt for at blive smittet, er udgangspunktet, at du ikke har krav på at få dine penge tilbage.

På forbrug.dk, kan du læse mere om dine rettigheder ved aflysninger som følge af coronavirus.