LIGE NU:

Ingen fodbold i de næste to uger

For AaB’s vedkommende gælder det kampene mod Esbjerg fB og AGF, der skulle have været spillet uden tilskuere henholdsvis i morgen og søndag 22. marts. 

Divisionsforeningen lukker nu ned for al fodbold i de næste to uger. Det gælder for de tre bedste rækker 3F Superliga, NordicBet Liga og 2. Division. Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Efter Statsministerens pressemøde i aftes har Divisionsforeningen besluttet at udskyde de kommende kampe i de tre bedste fodboldrækker – foreløbig i to uger.

For AaB’s vedkommende gælder det kampene mod Esbjerg fB og AGF, der skulle have været spillet uden tilskuere henholdsvis i morgen og søndag 22. marts. 

- Præcist hvad det får af betydning for afviklingen af turneringerne, kigger vi på den kommende tid. Her og nu handler det i første omgang om at reagere på myndighedernes udmeldinger og sikre, at vi i dansk fodbold gør, hvad vi kan for at mindske smitterisikoen. Vi følger fortsat med i de udmeldinger, der kommer fra myndighederne. Hvad der rent praktisk kommer til at ske med de udsatte kampe og resten af sæsonen melder vi ud, når vi ved mere, udtaler Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

Vigtigt med signalværdi

AaB's administrerende direktør, Thomas Bælum, bakker op om beslutningen, og han siger, at man i denne situation skal være med til at begrænse den sundhedskrise, som vi er vidne til.

quote Og ikke mindst signalværdien i, at når alt andet lukker ned i samfundet, skal vi som sportsbranche selvfølgelig også.

Thomas Bælum, administrerende direktør, AaB

- Selv om vi har spillet uden tilskuere på tribunerne, er der jo stadig en risiko, når spillerne skal være samlet og hele setuppet i øvrigt omkring kampene. Og ikke mindst signalværdien i, at når alt andet lukker ned i samfundet, skal vi som sportsbranche selvfølgelig også, siger Thomas Bælum.

Han fortæller, at spillerne er blevet sendt hjem med løbesko og pulsure, så de kan holde formen vedlige, indtil der kommer klarhed over, hvorlænge Superligaen bliver suspenderet.

- Vi satser på at få spillerne i endnu bedre form i den her periode, så vi kan udnytte den sportslige medvind, vi har oplevet på det seneste. Og der er en fantastisk stemning i truppen, siger Thomas Bælum.

I AaB Talent er det ligeledes besluttet, at al træning og kampaktivitet er lukket ned indtil 29. marts 2020.