Der blev spillet for tomme tribuner, da Aalborg Pirates i fredags gæstede Rødovre Mighty Bulls. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Ishockeyslutspil udsat på grund af coronavirus

På grund af frygten for spredning af coronavirussen covid-19 er slutspillet i landets bedste ishockeyrække udsat på ubestemt tid.

Ishockeyspillerne fra Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks tager ikke hul på slutspillet i landets bedste ishockeyrække på fredag. Det er en realitet, efter at Ligaforeningen, hvor de ni klubber i Metal Ligaen er repræsenteret, mandag har holdt møde. Her var temaet, hvordan klubberne skal forholde sig til udbruddet af coronavirussen covid-19 og frygten for at virussen spreder sig.

Det blev vedtaget på mødet, at slutspillet udsættes på ubestemt tid. Der vil først blive spillet, når der igen kan være tilskuere på lægterne. Så snart der er mulighed for at spille med tilskuere, spiller klubberne en slutspilsturnering over 14 kampe alle mod alle, hvor de fire øverste hold tilgodeses med 4, 3, 2 og 1 point. De resterende fire klubber begynder med nul point, skriver Metal Ligaen på sin hjemmeside.

- Slutspillet i ishockey er en folkefest. En af de største i overhovedet i dansk sport. Vi vil rigtig gerne holde alle muligheder åbne for at invitere vores trofaste fans og sponsorer med indenfor. Derfor har vi valgt at holde igen med starten af slutspillet, siger Klaus Rasmussen, der er formand for Ligaforeningen og administrerende direktør i SønderjyskE.

Truer klubber på livet

I fredags vedtog klubberne i fællesskab, at de sidste to runder i grundspillet skulle spilles for tomme tribuner. Den beslutning blev taget, efter at statsminister Mette Frederiksen i fredags opfordrede til at aflyse alle arrangementer med over 1000 deltagere.

Når der er mulighed for at spille ishockey igen med tilskuere, kan Metal Ligaen begynde med tre dages varsel, og har det ikke været muligt at spille ishockey med tilskuere inden udgangen af marts, træder Ligaforeningen sammen igen og beslutter, hvad der skal ske.

- Gennemgående står vi i en knaldhård situation, der har bragt dansk ishockey i en dyb og alvorlig krise. Slutspillet er en yderst essentiel del af ishockeysæsonen, og vi har klubber, der er på kanten til at lukke ned. Derfor har vi valgt en løsning, der er mest solidarisk for samtlige Metal Ligaens klubber, siger Klaus Rasmussen.

Den sidste runde i Metal Ligaens grundspil spilles tirsdag aften, hvor Aalborg Pirates på udebane møder Herning Blue Fox, mens Frederikshavn White Hawks spiller på udebane mod Rødovre Mighty Bulls.

Her vil der fortsat blive spillet for tomme tribuner.