Købmand: Åbn grænserne nu!

Det gør ondt på bundlinien, når norske turister må blive hjemme med deres penge og hang til danske varer og oplevelser. Købmand mener, det er på tide, at vores pengestærke naboer mod nord får lov at komme til Danmark igen.

En ny analyse fra BusinessAalborg viser, at brancher, som helt eller delvist lever af turisme, er hårdest ramt under coronakrisen, når det handler om fyrede medarbejdere.

I Hirtshals mærker en købmand krisen på egen krop. Han er i mere end to måneder gået glip af sine norske kunder.

- Vi har holdt skindet på næsen indtil nu, men det bliver rigtig dyrt, hvis vi ikke snart får lukket grænserne op, siger René Ejstrup Larsen, der er købmand i Spar Slagter Winther.

Omsætningen hos Spar Slagter Winther i Hirtshals er faldet med 15-20 procent, siden coronakrisen brød ud. I de næste tre måneder skal han hive en stor del af årets omsætning ind, når særligt nordmænd køber særligt kød, øl og vin ind hos ham på vej hjem til det noget dyrere Norge.

 

Hos Spar Slagter Winther har de indtil nu klaret sig igennem krisen ved, at medarbejderne har afviklet afspadsering og ferie under krisen.

- Det kan vi jo ikke blive ved med. Så hvis grænsen ikke åbner meget snart, så vi kan nordmænd og andre turister tilbage, så er vi nødt til at gøre noget andet, siger købmand René Ejstrup Larsen.

Der er endnu ikke fra politisk side meldt en dato ud for grænseåbning i Danmark, men i Hirtshals beholder købmanden troen og håbet på, at der sker i nærmeste fremtid.

- Jeg har længe stille drømt om, at det sker her den 1. juni og meget gerne før. Turisternes forbrug betyder meget heroppe. Ikke kun for min butik men for hele området, siger René Ejstrup Larsen.

 


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland