LIGE NU:

Voldsom stigning i antal af coronasmittede: 24 personer på plejecenter i Sindal er ramt

Hjørring Kommune isolerer nu samtlige beboere på plejecentret Vendelbocentret i Sindal, ligesom det nærliggende aktivitetscenter lukker ned. Det sker, efter det har vist sig at hele 12 beboere og 12 ansatte på stedet er testet positiv for Covid-19.

Før weekenden var fem ansatte og en beboer på plejecentret Vendelbocentret smittet med corona, søndag morgen var ni personer blandt personalet smittet, derudover er fem hjemsendte med symptomer, mens en beboer fortsat har corona og yderligere to beboere har nu symptomer på smitte.

Søndag eftermiddag er tallene nærmest eksploderet til 12 beboere og 12 ansatte, der er smittede.

Der til kommer, at fire ansatte er sendt hjem med corona-symptomer.

- Det går den forkerte vej, erkender Leif Serup, direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune. 

Havbakken skal også testes

Han er stærkt bekymret over søndagens udvikling, der nu også trækker tråde andre steder i kommune, da det viser, at en af de smittede blandt personalet har været i tæt kontakt med personale på plejehjemmet Havbakken i Tornby.

- Derfor har vi for at være på den sikre side bedt om, at personalet i Tornby samt de beboerne, der er der, også bliver testet, siger Leif Serup.

Der er ingen af de ældre, der er konstateret smittede, der er så dårlige, at de skal indlægges. Faktisk er det ifølge Leif Serup forbavsende få, der viser symptomer på Covid-19.

Tidligere søndag kunne Vendelbocentret i Sindal midt i det hele glæde sig over, at samtlige smittede var fra samme afdeling. Sådan er det søndag aften ikke længere. 

11 af de smittede beboere er på samme afdeling, mens en enkelt smittet beboer bor på en anden afdeling.

- Den afdeling, der har flest smittede, er 11 ud af 14 beboere testet positiv for corona, mens tre altså ikke er. Nu vil vi gerne have de tre testet igen, siger Leif Serup, direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune. 

Han erkender, at der med en nedgang på hele 12 ansatte på grund af corona-smitte, så er det ved at være en udfordring for plejecentret at få dagligdagen til at hænge sammen.

- Meldingen er dog, at det resterende personale klarer det, siger Leif Serup.

Han understreger, at kommunen såvel som plejecentret gør, hvad man kan for at inddæmme smitten, og alle værnemidler er taget i brug så som visir, handsker og kitler.

Der ud over er alle beboere nu afskærmet, beboere med smitte eller symptomer er isolerede, og plejecentret nu er lukket ned for besøg.

Hjørring Kommune er i tæt kontakt med sundhedsmyndighederne, der er i gang med at få afdækket smittekæden for coronaudbruddet på plejecentret.