LIGE NU:

Kreative poser: Et frirum til sårbare familier

Red Barnet Mariagerfjord har uddelt krea-pakker til børnene i deres familieklubber.

En række sårbare familier i Hobro- og Mariagerområdet har i denne coronatid fået en hjælpende hånd til dagligdagen af Red Barnet Mariagerfjord.

En krea-pakke bestående ting til at klippe-klistre og lime med samt maling, pap og papir og fyldt med inspiration og gode ideer.

En pakke der ifølge formand for Red Barnet Mariagerfjord, Janne Jensen, kan give de sårbare familier et frirum  og hyggestund, hvor de kan fordybe sig og være kreative i en utrolig vanskelig tid.

quote De mennesker, der er tilknyttet vores familieklubber, er yderst sårbare - og især i denne tid.

Janne Jensen, formand, Red Barnet Mariagerfjord

- De mennesker, der er tilknyttet vores familieklubber, er yderst sårbare - og især i denne tid. Det er mennesker, der er presset på økonomien og andre sociale forhold. De kan have dårligt helbred, og mange af forældrene er enlige, så derfor er det vigtigt, at børnene får denne hjælp, som familierne ellers ikke har råd til, siger Janne Jensen.

 
 

Hun fortæller, at 15 børn har modtaget krea-pakken, som er blevet uddelt på corona-forsvarlig vis de seneste dage – og pakken kan bruges af børnene alene eller sammen med en voksen.

Børnene klarer husholdningen

Ifølge Janne Jensen sker det, at nogle af børnene fra de mest sårbare familier i disse dage tager sig af husholdningen i hjemmene, fordi den voksne er presset af situationen, måske er blevet fyret, eller der er andre sociale forhold, der gør sig gældende.

- Det er familier med et meget spinkelt netværk, som ofte kun består af Red Barnets familieklubber, siger Janne Jensen, som fra Red Barnets lokalafdeling med base på Bymarkskolen i Hobro  dækker den vestlige del af Mariagerfjord Kommune, da Røde Kors har et lignende tilbud men med udgangspunkt i Hadsund i den østlige ende af Mariagerfjord Kommune.

Janne Jensen forventer, at Red Barnet Mariagerfjord i den kommende tid vil komme med nye tiltag til at hjælpe de sårbare familier, for hun er udmærket klar over, at det ikke er gjort udelukkende med en kreativ pakke.

- Der bliver helt sikkkert brug for en helt anden hjælp i forbindelse med denne ekstraordinære situation, og vi skal til at kigge på, hvordan vi kan hjælpe familierne bedst muligt, siger Janne Jensen.

Indkøb er foretaget lokalt

Det er ikke kun de sårbare familier, der har fået en hjælpende hånd i forbindelse med de kreative pakker. Også den lokale boghandel i Mariager har noget at glæde sig over.

Indkøbene til de kreative poser er nemlig foretaget lokalt i Mariager, og Janne Jensen fortæller, at da Red Barnet i Randers hørte om initiativet fra lokalafdelingen i Mariagerfjord, tog de også kontakt til boghandlen i Mariager for at handle ind til deres krea-pakker.

- Ja, på den måde er det jo en win-win situation, siger Janne Jensen.