LIGE NU:

Læge fra Hirtshals om coronavirus: - Indtil videre skal vi tage det roligt

Flere nordjyske læger forbereder sig til at modtage coronapatienter, da virussen nu er kommet til Danmark.

Det første man bliver mødt af, når man ankommer hos Lægerne i Hirtshals er en plakat med ordene: STOP – corona-tjek.

Plakaten hænger hos flere lægeklinikker i hele Nordjylland og er en advarsel til patienter, der viser tegn på coronavirus.

Den fortæller dem præcis, hvad de skal gøre, hvis de har været i områder, hvor man ved, virussen er, eller hvis man viser symptomer på den smitsomme sygdom.

Vejledningen er for at undgå, at patienter med coronavirus smitter andre med allerede nedsat immunforsvar.

- De skal ikke gå ind i klinikken, men de skal gå hjem og ringe til os i stedet for, forklarer Jesper Holmelund, praktiserende læge hos Lægerne i Hirtshals.

Udover en advarselsplakat til patienterne, har lægerne også modtaget en pakke med værnemidler, blandt andet masker, forklæder og briller. På den måde er lægerne beskyttet, hvis de skal i kontakt med en smittet.

Hele Nordjylland er klar

Det er ikke kun lægerne, der har taget sine forholdsregler. Aalborg Universitetshospital har indrettet særlige isolationsstuer, hvis coronavirus skulle komme til Nordjylland.

Samtidig står militære områder i både Aalborg og Frederikshavn klar til at blive indrettet som karantæneområder – i tilfælde af at en større gruppe personer skal i isolering.

Selv om Nordjylland er godt forberedt, maner Jesper Holmelund alligevel til besindighed.

- Indtil videre synes jeg, at vi skal tage det roligt, fordi langt de fleste mennesker har et godt helbred og vil kunne modstå den her sygdom. Det er de svært syge mennesker, som risikerer at få alvorlige komplikationer, siger Jesper Holmelund.