LIGE NU:

Jubilæum udsættes: Litteraturfestivalen Ordkraft aflyses

Litteraturfestivalen Ordkraft skulle have fundet sted 16.-18. april i Nordkraft. Men bestyrelsen har valgt at aflyse.

Der var lagt op til tre dage med spændende møder med op mod 75 forfattere og andre ordkunstnere, og der blev truttet ekstra i basunerne, fordi Ordkraft Festival kunne fejre sin 10 års fødselsdag. Nu bliver det alt sammen ikke til noget. De skærpede foranstaltninger for at bekæmpe den omsiggribende coronavirus har ført til, at Ordkraft Festival, der var planlagt til at finde sted i dagene 16.-18.april på Kulturcenter Nordkraft i Aalborg, nu er aflyst. Beslutningen blev truffet på et hasteindkaldt bestyrelsesmøde torsdag morgen.

quote Det er naturligvis ærgerligt og frustrerende, at et helt års møjsommeligt arbejde med at strikke et fantastisk jubilæumsprogram sammen, ikke bliver forløst som vi havde glædet os til.

Jørgen Pyndt, formand for Foreningen Ordkraft

- Det er naturligvis ærgerligt og frustrerende, at et helt års møjsommeligt arbejde med at strikke et fantastisk jubilæumsprogram sammen, ikke bliver forløst som vi havde glædet os til. Men omvendt har der aldrig i bestyrelsen og projektledelsen været diskussion om, at vi naturligvis skulle påtage os det ansvar, der er nødvendigt i den helt ekstraordinære sundhedssituation, lande befinder sig i. Det er først og fremmest hensynet til de mange mennesker, der risikerer at blive smittet, der ligger bag beslutningen. Civilsamfundet må bakke op om myndighedernes initiativer og anvisninger. Alt andet ville være dybt uansvarligt, siger formanden for Foreningen Ordkraft, Jørgen Pyndt.

Økonomisk tab

Aflysningen kan ikke undgå at påføre festivalen et økonomisk tab, men ved at træffe beslutning om aflysning allerede nu, så minimerer man tabene på annullering af kontrakter med medvirkende, leje af lokaler, ekstern logistik og alle de andre tandhjul, der skal drejes på i så stort et set up, som Ordkraft er blevet til.

I 2019 deltog op mod 8000 mennesker i de tre dages festival, og det samme havde man kalkuleret med i år. Tabet skønnes at blive på mellem 350.000 og 400.000 kr., alt afhængig af resultatet af en række forhandlinger, som finder sted i den kommende tid. 

- Vi skal også have en forhandling med de mange fonde, organisationer, offentlige myndigheder og enkeltpersoner, som støtter os økonomisk. Mit håb er, at de i lyset af den helt ekstraordinære force majeure-situation vil lade os overføre bidragene til næste års festival, således at vi kan gå i gang med at forberede Ordkraft 2021 på et solidt økonomisk grundlag. Jeg er overbevist om, at der i meget brede kredse er så stor opbakning til Ordkraft, at man vil gøre alt for, at vi ikke forsvinder fra den kulturelle palet i Aalborg, siger Jørgen Pyndt.

Der er allerede flere, der har købt billetter i forsalg, og de kan få deres penge retur. Enten på de steder, de har købt billetten, eller ved at henvende sig til Ordkraft via hjemmesiden. Men man kan også bare beholde billetten, fordi den vil gælde til næste års festival. 

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Til forsiden

Til forsiden