Kirkens Korshær er i nødberedskab: - Det er en yderst alvorlig situation for de ekstremt udsatte mennesker
Situationen for de udsatte personer i forbindelse med coronavirus er meget bekymrende, siger regionschefen for Kirkens Korshær, Jonas Jakobsen.
Kirkens Korshær i Aalborg ser med stor alvor på, hvordan coronavirus-situationen udvikler sig.
I forvejen har samfundets svageste og mest udsatte personer rigeligt med udfordringer at kæmpe med, og nu er der også coronavirus at forholde sig til.
Vi er meget opmærksomme på problemet, for det er en yderst alvorlig situation for de ekstremt udsatte mennesker, vi er i kontakt med.
Jonas Jakobsen, regionschef, Kirkens Korshær
- Vi er meget opmærksomme på problemet, for det er en yderst alvorlig situation for de ekstremt udsatte mennesker, vi er i kontakt med, siger regionschefen i Kirkens Korshær i Nordjylland, Jonas Jakobsen.
Han fortæller, at man torsdag satte et nødberedskab op, så alle Kirkens Korshærs aktiviteter nu er samlet i varmestuen i Søndergade i Aalborg.
- Det er for at sikre, at vi kan opretholde en bemanding. For personalet kan jo også blive syge, siger Jonas Jakobsen.
Bedre plads mellem madrasserne
Han oplyser, at 21 personer har overnattet natten til fredag på varmestuen, hvor man har fordelt madrasserne og flyttet halvdelen af dem ud i cafe-området, så der er bedre plads mellem de overnattende.
- Samtidig har vi stort fokus på hygiejnen, og vi sørger for at spritte af og tager alle de forholdsregler, vi kan for at undgå smittespredning, siger Jonas Jakobsen.
Han vurderer, at et sted mellem 20-40 udsatte personer for tiden har brug for de dag- og nattilbud, der findes i varmestuen i Søndergade.
Kommunen skal sikre plads til karantæne
På spørgsmålet om, hvad Kirkens Korshær vil gøre, hvis en af brugerne af varmestuen udviser tegn på smitte med coronavirus, siger Jonas Jakobsen.
- Vi ved faktisk ikke helt præcist, hvordan vi skal forholde os til det. Det er op til Aalborg Kommune at sikre, at den eventuelt smittede person kommer i karantæne, og jeg ved, at der arbejdes hårdt for at finde en løsning, men der er ikke meldt noget ud til os endnu.
Jonas Jakobsen siger, at hvis der møder en person op på varmestuen med tegn på feber, sendes vedkommende videre til vagtlægen, der så må vurdere det videre forløb.
- Det er nok idealistisk at tro, at vores brugere slipper for at blive smittet, så det er en bekymrende situation, siger Jonas Jakobsen.