LIGE NU:

Nordjyske gymnasier gør klar til åbning

Mange nordjyske gymnasier venter med åbning for undervisning af deres afgangselever, for at få de sidste forberedelser på plads.

Lige nu gør de fleste nordjyske gymnasier sig klar til at modtage elever fra 3.G og 2.HF.
Selv om myndighederne har åbnet for mulighederne for at begynde klasseundervisning allerede fra 15. april, så udskyder mange nordjyske gymnasier åbningen med en uge. Så de fleste gymnasier åbner først op mandag 20. april. 

- Vores virtuelle undervisning kører faktisk ganske fornuftigt, så derfor har vi besluttet, at vi hellere vil være godt forberedte til på mandag (red. 20. april) end starte op lidt halvhjertet på onsdag, siger Thomas Svane, som er rektor på Frederikshavn Gymnasium.

Den holdning deles af flere andre rektorer på de nordjyske gymnasier.

På Nørresundby Gymnasium har ledelsen valgt at undervisningen forbliver digital den første uge efter påske. Det giver skolen tid til at gøre klar, og lærerne får muligheden for at tilrettelægge deres undervisning.

- Vi starter stille og roligt. Jeg har meldt ud, hvad folk skulle forberede. I løbet af ugen vil der blive holdt et møde med lærerne om, hvad der mangler praktisk, for at de kan opfylde læreplanen, siger Søren Hindsholm, rektor på Nørresundby Gymnasium.

Skal kun møde op efter aftale

Flere gymnasier har valgt at tage den udskudte åbning et skridt længere. På Hasseris Gymnasium bliver skolen kun åben for elever, der har en særlig aftale med deres underviser. Ifølge rektor Ole Droob, er beslutningen den mest fagligt forsvarlige af hensyn til elvernes afslutning af studentereksamen.

- Vi er faktisk blevet rigtig gode til fjernundervisning. Derfor er der ingen grund til, at en lærer skal gå rundt i tre forskellige lokaler for at undervise den samme klasse, medmindre det skaber et bedre fagligt resultat. Selvfølgelig vil der være elever enten i musik eller et videnskabeligt fag, der har brug for at være på skolen. Det skal så aftales med deres underviser, siger Ole Droob.

Selv om der stadig er mange forberedelser der skal gøres, inden eleverne kan komme tilbage i klasselokalerne, er Søren Hindsholm fra Nørresundby Gymnasium fortrøstningsfuld for de kommende uger.

- Jeg har sovet godt i nat. Det helt klare fokus er at få givet 3.G 2.HF en præcis karakter, så de kan få et eksamensbevis og en tilfredsstillende afslutning på deres forløb, siger Søren Hindsholm.

Når afgangseleverne på de nordjyske gymnasier vender tilbage til skoledagen mandag d. 20. april, så vil det alle steder være til en anderledes skolegang end de er vant til. 

- Vi kommer til at skulle dele eleverne op, så en klasse får tre lokaler. Vi kommer også til at skulle benytte forskellige indgange, og jeg forventer også, at eleverne skal møde ind på forskellige tidspunkter, så på den måde vil hverdagen være ganske anderledes for de elever, som møder ind, siger rektor på Frederikshavn Gymnasium, Thomas Svane.

 

 

Sådan åbner de nordjyske gymnasier