Foto: Per Frank Paulsen/TV2 Nord

NT: Stig ind i bussen via midterdør eller bagdør

Hvis man fremover skal med en bus fra NT, skal man stige ind fra midterdøren eller bagdøren. Tiltaget er for at skåne både chauffører og rejsende.

Nordjyllands Trafikselskab, NT, har nu indført, at passagerer skal stige ind i busserne enten fra midterdøren eller den bagerste dør. Det har man besluttet for at skåne både chaufførene og de rejsende.

- Det er en relativ smal passage ved indgangsdøren, så vi gør det her for at passe på, at folk ikke klumper sig sammen, siger Mette Henriksen, der er chef for kunder og salg ved Nordjyllands Trafikselskab.

Tiltaget startede i morges efter flere chauffører havde henvendt sig, for at høre, hvordan de skulle forholde sig til klumpen af mennesker, der maser sig gennem passagen ved hvert stop. Mette Henriksen fortæller, at det ikke er hendes oplevelse, at chaufførerne er nervøse over situationen.

- De klarer det rigtig godt og har fuld forståelse for situationen. Og heldigvis har folk lyttet til regeringens opfordringer, for der er ikke ret mange kunder i øjeblikket, siger hun.

Hvor længe det nye tiltag skal fortsætte er endnu ikke besluttet.