LIGE NU:

Nu kan frederikshavnere blive testet af mobilt testhold

Fremover kommer et mobilt corona-testhold på besøg i Frederikshavn.

Hver lørdag og hver anden torsdag står et mobilt corona-testhold klar i Frederikshavn til at teste borgerne. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Testholdet har været efterspurgt af borgmester Birgit S. Hansen.

- Det er godt, der er lyttet, og at regionen, som har ansvaret og opgaven, nu sikrer testmulighed i Frederikshavn. Strategien er jo, at flest mulige skal testes af hensyn til overblik. Så skal det også være rimeligt tilgængeligt, siger Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Borgmester Birgit S. Hansen
Borgmester Birgit S. Hansen
Foto: Michael Schmidt Thomsen

Testholdene har i løbet af sommeren kørt rundt i Nordjylland for at teste for coronavirus, og i Frederikshavn vil testen i første omgang foregå på Paradiskajen i uge 37 torsdag fra klokken 10-17 og lørdag fra klokken 10-15.

Fredag gik Frederikshavn i rød

Krisestaben i Frederikshavn Kommune blev fredag aktiveret, fordi der i løbet af den seneste uge har været 13 nye smittede i kommunen.

Det stigende smittetryk har fået Sundhedsstyrelsen til at sætte særligt fokus på kommunen og placere den blandt landets ”røde kommuner”.

Krisestaben skal følge udviklingen af smittespredning hen over weekenden. Bliver der behov for det, mødes krisestaben for at diskutere, om der skal tages nye tiltag – og hvilke tiltag, det i så fald skal være.

- Det her minder os om, at coronakrisen ikke er overstået. Ingen områder eller personer er fritaget. Derfor er det nu, vi skal handle. For det er lige nu, at vi har muligheden for at bremse smitten. Det gør vi ved at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Gør vi ikke det, kan konsekvenserne være alvorlige, siger borgmester Birgit S. Hansen.