LIGE NU:

Kø fra start søndag formiddag: Nyt testcenter midt i Aalborg - primært for de unge

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra i dag søndag til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende. Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder. Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), hvor man fra i dag søndag til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

- Aalborghallen er så fleksibel med de 37 tons tunge og totalt lydisolerede vægge, der kan flyttes, så vi kan dele Aalborghallen op, og på den måde skabe rummet med egne indgange til det midlertidige test-sted, som der er så hårdt brug for lige nu. Vores andre gæster kommer ind gennem forpladsen og får ingen kontakt overhovedet med området, så det er sikkert for alle, siger Nicolaj Holm, direktør hos Aalborg Kongres & Kultur Center på Facebook.

Føler sig som samfundsborger

De unge selv tog godt imod det målrettede tilbud om at blive testet.

- Nu, hvor jeg lige er startet på studie igen og er gravid, så synes jeg, det er på sin plads at gøre det. Og det føles jo rart, for så ved man, at man gjort noget som borger, siger 27-årige Maria Sørensen fra Aalborg.

- Jeg tror, vi er 30 i vores klynge på idrætsstudiet, og derfra går det bare stærkt. For man ses jo også med andre end de 30 – det er klart, siger 23-årige Kasper Bislev, der studerer på Aalborg Universitet.

 

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

- Vi håber på at få bedre syn for sagen i forhold til antallet af smittede – hvor udbredt den er. Men at det også kan virke smitteinddæmmende – kan vi ’fange’ nogle flere nogle flere på den her måde – så er det alt andet lige jo det bedste, fortæller regionsrådsformand i Region Nordjylland Ulla Astman.

 

Alle kan blive testet 

Selv om man særligt vil 'ramme' de unge med det nye mobile testcenteri hjertet af Aalborg, så er alle velkomne.

Der er separat indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel - og ikke via hovedindgangen i AKKC eller via Scandic. Der testes kun personer uden symptomer.

Har man symptomer skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Søndag nåede de otte ansatte i testcentret i AKKC at teste 855 personer for covid-19. De kan forvente at få svar inden for to-tre dage på www.sundhed.dk.

Se hele indslaget fra åbningen af det nye testcenter her:

 
290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

20210510-143629-4-1920x1280we

play Fokus: Nordjysk uenighed om skrottede vacciner

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

Til forsiden

Til forsiden