Christian er dybt taknemmelig for, at hans opslag på Facebook gav pote. Foto: Mette L. Nielsen

Opråb på Facebook hjalp: Socialt værksted har arbejde igen

Det socialøkonomiske værksted Råt&Godt i Aalborg blev hårdt ramt da Coronakrisen brød ud. Men et enkelt opslag på Facebook vendte op og ned på situationen, så værkstedet nu må arbejde i påsken.

Coronakrisen ramte værkstedet Råt&Godt som en forhammer.

-Alle de store projekter vi havde inde, de gik tabt fra den ene dag til den anden, siger indehaveren af Råt&Godt, Christian Helweg.

Værkstedet Råt&Godt tager unge mennesker ind på værkstedet og giver dem en ny chance for at skifte kurs i livet, og komme i gang med en uddannelse. Men Coronakrisen har tvunget indehaveren til at handle hurtig.

-Jeg var nødt til at sende alle de unge, og alle dem vi har i flexjob, hjem. Desværre blev jeg også nødt til at fyre en enkel, siger Christian Helweg.

Jeg sad en lørdag aften, hvor jeg havde fået tre glas vin og tænkte: nu skriver jeg bare fra hoften. Nu skriver jeg bare hvordan situationen er lige nu.

Christian Helweg, Råt&Godt

Opslag ændrede alt

Men så besluttede han sig for, at han ville skrive et opslag på Facebook.

-Jeg sad en lørdag aften, hvor jeg havde fået tre glas vin og tænkte: nu skriver jeg bare fra hoften. Nu skriver jeg bare hvordan situationen er lige nu, siger Christian Helweg.

Men så skete der noget, som Christian Helweg ikke havde regnet med. Opslaget blev delt omkring 2400 gange, og det gav respons. Indtil nu har Råt&Godt modtaget omkring 200 henvendelser og det betyder, at de må arbejde i påsken.

-Hvis bare halvdelen af de her ordrer går hjem, så har jeg mulighed for at genansætte den mand jeg desværre blev nødt at fyre i marts måned. Det kan jeg kun fordi, jeg har fået den opbakning. Det er helt fantastisk, siger Christian Helweg.

Christian Helweg håber, at de unge, som er i forløb hos ham, kan begynde på værkstedet i starten af maj.

02:39 Luk video