LIGE NU:

Region Nordjylland bekræfter: Nordjyde har fået blodprop efter AstraZeneca-vaccine

Mindst en borger i Nordjylland har fået en blodprop efter, at vedkommende er blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen. Det er dog stadig uvist om det er vaccinen, der er årsagen til blodproppen.

Region Nordjylland bekræfter nu over for TV2 Nord, at én borger i regionen har fået en blodprop, efter at være blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen.

Brugen af AstraZeneca er som bekendt sat på pause, fordi der er registrerede alvorlige bivirkninger efter brug af vaccinen, eksempelvis blodpropper.

En aktindsigt viser nu, at Region Nordjylland har behandlet én borger, der efter at have fået vaccinen udviklede, hvad regionen beskriver som et usædvanligt sygdomsbillede med blandt andet en blodprop.

- Region Nordjylland kan bekræfte, at vi har indberettet og har kendskab til en konkret patient, der blev indlagt på Aalborg Universitetshospital, som efter vaccination med COVID-19 vaccine AstraZeneca havde et usædvanligt sygdomsbillede med et lavt antal blodplader, blødning og blodprop, skriver Region Nordjylland til TV2 Nord.

Det er dog ikke bevist, at vaccinen er årsag til patientens sygdomsbillede.

Fordi patientsager er underlagt tavshedspligt, kan regionen ikke komme med yderligere oplysninger eller komme ind på de nærmere omstændigheder.