Arkivfoto. Foto: Ib William Christensen

Region Nordjylland: - Vi har ikke mulighed for at teste alt sundhedspersonale

Nogle steder i landet er der nu indført midlertidigt stop i forhold til at teste personale, men sådan er det ikke i Region Nordjylland, endnu.

I Region Nordjylland er der ikke lukket ned for testning af personale, men regionens mængde af tests gør, at personalet skal teste med omtanke ud fra de nye retningslinjer, der er kommet fra Sundhedsstyrelsen

I retningslinjerne er en nøje beskrivelse af, hvilket personale der skal testes nu, hvor regionen er presset på testkit. Det betyder, at personale både skal have symptomer og bestride en kritisk funktion for at blive testet.

- Jeg forstår godt, hvis en medarbejder føler sig usikker på, om man selv er smittet, og om man risikerer at smitte andre. Vi har desværre ikke mulighed for at teste alle, og vi skal helst ikke ende i en situation, hvor vi er nødt til at sige stop for test. Derfor er vi nødt til at forholde os meget stramt til, hvem vi tester, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Læs også Mangel på forsyninger: Sundhedsansatte kan ikke testes for corona

Hvis en medarbejder oplever symptomer på COVID-19, skal man kontakte sin nærmeste leder. Lederen vil så vurdere, om der er grundlag for, at medarbejderen skal henvises til klinisk vurdering og eventuelt test eller om medarbejderen skal blive hjemme, indtil vedkommende har været symptomfri i 48 timer. Det er alene medarbejdere i kritiske funktioner, som efter aftale med ledelsen kan blive klinisk vurderet og testet. Denne model gælder på alle regionens områder.