Rektor på gymnasium: Ærgerligt, at vi ikke får sluttet ordentligt
Foto: Jesper Lange
På Aalborghus Gymnasium drejer det sig om rundt regnet 300 elever, som til sommer skal til afsluttende studentereksamen.
Rektor på Aalborghus Gymnasium skal se nærmere på, hvordan han løser logistikken med at få 3. g og 2. hf-klasserne til at være på skolen.
Undervisningsministeriet besluttede i går, at eleverne i 3. g og 2 .hf skal til færre eksaminer end normalt.
Overordnet set er rektoren på Aalborghus Gymnasium, Torben Poulsen, i den givne situation tilfreds med udspillet til, hvordan eleverne skal gå til eksamen.
- Det er vel så fair som muligt, men det er ærgerligt, at vi ikke får afsluttet ordentligt, siger Torben Poulsen.
Til gengæld er rektoren sikker på, at der kommer logistiske udfordringer, der skal løses i den nærmeste fremtid, for der bliver behov for, at eleverne er nødt til at komme på skolen.
- Det kan være i fag som fysik/kemi, musik, drama, mediefag eller biologi, hvor eleverne ikke kan nøjes med virtuel undervisning, men rent fysisk er nødt til at være til stede på skolen.
På Aalborghus Gymnasium drejer det sig om rundt regnet 300 elever, som til sommer skal til afsluttende studentereksamen.
Alle andre elever skal indtil 10. maj udelukkende undervises virtuelt.
- Jeg har givet lærerne besked om situationen, og her i løbet af påsken melder de tilbage, hvor meget de har behov for, at eleverne skal være på skolen. Og når ønskerne er kommet ind, skal vi have logistikken på plads, siger Torben Poulsen.
Reglerne skal overholdes
Han fortæller, at hvis en klasse har brug for at være samlet, kan det planlægges over flere dage med den samme lærer - men med færre elever ad gangen. Eller på samme dag med alle eleverne, som bliver fordelt i lokaler, hvor der så skal flere lærere til.
- Vi skal jo overholde alle reglerne med for eksempel to meter mellem bordene og ekstra rengøring og afspritning, så der skal mere mandskab til, siger Torben Poulsen.
På Aalborghus Gymnasium kan det give udfordringer med lokalerne, fordi gymnasiet ikke råder over så store lokaler.
- Men vi forsøger at lave rammerne så godt, som det er muligt, siger Torben Poulsen.
Han er allerede ved at overveje at lave en virtuel dimissionstale til studenterne, og i det hele taget bliver festlighederne til sommer, når studenterne skal have hue på, noget anderledes end normalt.
- Vi vil lave nogle rammer, hvor studenterne kan få hue på, men det kommer ikke til at foregå inde på skolen, men ude i skolegården eller på sportspladsen, for vi vil ikke have forældrene indenfor, siger Torben Poulsen.
Sådan skal eleverne til eksamen
Eleverne i 3. g skal op i tre fag:
- Skriftlig prøve i dansk
- Skriftlig prøve i udtrukket fag på A-niveau
- Mundtlig prøve i den store skriftlige opgave
Eleverne i 2. hf skal op i fire fag:
- Skriftlig dansk
- Skriftlig engelsk
- Mundtlig dansk
- Mundtlig prøve i "den senest placerede udtrukne prøve"