LIGE NU:

Royal Run udsættes til september: - Motivationen for at samles bliver bare større

Det landsdækkende event flyttes til efteråret på grund af coronakrisen og for at sikre deltagernes sikkerhed og sundhed.

Coronakrisen får nu konsekvenser for Royal Run. Den landsdækkende løbe-event, der skulle være løbet af stablen den 1. juni i Sønderborg, Odense, Rønne, København og Aalborg bliver udskudt til 6. september. Royal Run i Nuuk på Grønland udskydes fra 28. maj til 30. august.

- Vores absolut vigtigste opgave er at sikre sikkerheden og sundheden for de deltagere og tilskuere, der bakker op om Royal Run. Derfor har vi valgt at træffe beslutningen om at udsætte begivenheden, og vi er meget taknemmelige for, at vi sammen med vores lokale arrangører på forholdsvis kort tid har kunnet finde en ny dato, udtaler Morten Mølholm Hansen, der er direktør i Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

quote Jeg håber da at motivationen for at samles til en begivenhed som den her kan blive endnu større, når vi kommer på den anden side af corona-situationen.

Jørgen Hein, ansvarlig for Royal Run i Aalborg

I Aalborg har knap 16.000 personer allerede købt sig et startnummer til enten mile-løbet eller ruten på 5 eller 10 kilometer og der var således udsigt til et nordjysk Royal Run, der ville blive det største nogensinde.

På grund af corona udsættes Royal Run til den 6. september. Det sker for at sikre deltageres og tilskueres sikkerhed og sundhed.

- Det første år var der 9000 deltagere og sidste år var der 13.000, så det bliver større end nogensinde og jeg håber da at motivationen for at samles til en begivenhed som den her kan blive endnu større, når vi kommer på den anden side af corona-situationen, hvor det ikke har været en mulighed at samles, lyder det fra Jørgen Hein, der er ansvarlig for Royal Run i Aalborg.

Video: Se Jørgen Hein fortælle om, hvad det betyder, at Royal Run bliver udsat til efteråret

 

Datoen er clearet - det samme er ruten

Beslutningen om at udskyde Royal Run over hele landet samt i Grønland til efteråret når den igangværende situation omkring coronavirus er overstået er taget af de lokale arrangører, Kongehuset og  TV2-familien, der er mediepartner, i fællesskab og det er altså også lykkedes at finde en ny dato til Royal Run som kan meldes ud allerede nu.

- Vi har undersøgt, at der ikke er andre store arrangementer i Aalborg omkring den 6. september og det er der ikke, så vores tilladelse er allerede i hus, fortæller Jørgen Hein til TV2 Nord.

- Jeg er også næsten sikker på, at de ruter vi havde planlagt kan forblive uændret, men det kommer også lidt an på, om der opstår noget gravearbejde i byen, vi skal tage hensyn til, fortæller Jørgen Hein.

I Aalborg var det i øvrigt planlagt at 7-8 orkestre den 1. juni skulle være placeret ude på ruten som underholdning, men det ser heldigvis ud til, at de alle også kan deltage til efteråret.

- Der bliver masser af underholdning ude på ruten og kronprinsesse Mary deltager jo i Aalborg igen i år så det bliver rigtig godt til efteråret, siger Jørgen Hein.

Video: Sådan så det ud, da kronprinsesse Mary deltog ved Royal Run i Aalborg i 2019

 

Kan få pengene tilbage

Der er på nuværende tidspunkt allerede tilmeldt mere end 80.000 deltagere til Royal Run 2020 og det er altså selvom der er mere end to måneder til 1. juni hvor løbet skulle være løbet af stablen.

Nu bliver der yderligere nogle måneder hvor deltagerne kan købe et startnummer, men Jørgen Hein garanterer også at alle, der ikke kan deltage den 6. september kan få deres penge tilbage eller overdrage startnummeret til en anden.

Mere information om Royal Run 2020 - der altså nu skal afholdes til september - kan findes på royalrun.dk