LIGE NU:

Slut med fester: Politiet indfører opholdsforbud i Jomfru Ane Gade

For at forhindre spredning af cornavirus/covid-19 har Nordjyllands Politi udstedt et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsbud gældende for Aalborgs festgade, Jomfru Ane Gade.

Forbuddet er gældende fra lørdag d. 19. september 2020 kl. 22.00. Samtidig skærper politiet indsatsen i restaurationsmiljøet i hele Nordjylland. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Forbuddet kommer, efter statsminister Mette Frederiksen fredag eftermiddag præsenterede en række tiltag, der skal begrænse coronasmitten i det danske samfund, efter 454 personer er konstateret smittet med coronavirus det seneste døgn. 

Politiet indfører opholdsforbud i Jomfru Ane Gade.
Politiet indfører opholdsforbud i Jomfru Ane Gade.
Foto: Nordjyllands Politi

Opholdsforbuddet omfatter Jomfru Ane Gade og Jomfru Anes Gård i Aalborg fra i morgen lørdag d. 19. september 2020 kl. 2200 og frem til foreløbig lørdag d. 26. september 2020 kl. 0200, dog i disse perioder:

  • Lørdag den 19. september 2020 fra kl. 22.00 til søndag den 20. september 2020 kl. 02.00
  • Torsdag den 24. september 2020 fra kl. 22.00 til fredag den 25. september 2020 kl. 02.00
  • Fredag den 25. september 2020 fra kl. 22.00 til lørdag den 26. september 2020 kl. 02.00

Opholdsforbuddet betyder, at der i dette tidsrum ikke må tages ophold i de pågældende områder. Almindelig færden igennem området er dog fortsat tilladt.

FAKTA

- I Nordjylland har vi på det seneste set i flere kommuner, hvordan smitten kan sprede sig hurtigt. Det sker også i hele landet i øjeblikket, og helt på linje med resten af dansk politi skærper vi derfor nu politikredsens indsats på flere måder og bakker således fuldt op om de stramninger, der indføres med det formål at bevare kontrollen over smitten, fastslår vicepolitiinspektør Niels Kronborg, Nordjyllands Politi. 

 
 
Foto: Søren Broust

Politiet er af den klare opfattelse, at fest og alkohol ikke er en god kombination i forhold til at begrænse coronasmitten. 

- Vi kan ikke komme uden om, at alkohol er en kritisk faktor, når det gælder folks dømmekraft. Nu byder omstændighederne, at vi sætter særligt ind på at begrænse smitterisikoen i tide, og derfor indfører vi dette opholdsforbud, vel vidende at det vil påvirke især de unges sociale liv, forklarer Niels Kronborg der minder om, at omkostningerne med al sandsynlighed vil blive endnu større, hvis man ikke tager de nødvendige skridt til at begrænse smitten, uddyber han. 

Politiet sætter flere styrker ind for at stoppe fester og smittespredningen - også udenfor Jomfru Ane Gade. 

- Derfor kommer vi også til at holde ekstra øje med, at man ikke falder for fristelsen og forsamler sig for tæt til fester andre steder, understreger han.

Øger tilstedeværelsen i restaurationsmiljøet

Vicepolitiinspektøren understreger, at politiet har en god dialog med restaurationsmiljøet og de erhvervsdrivende generelt i Nordjylland.

- Det er vi glade for, og vi håber selvfølgelig, at vi kan fortsætte den gode dialog. Når vi nu skærper vores fokus på restauranterne og andre erhvervsdrivende, som er omfattet af de nye regler om lukketid, brug af mundbind og så videre, så gør vi det ikke for at genere nogen – vi gør det for at sikre, at reglerne overholdes, så vi alle bidrager til at begrænse smitten, understreger Niels Kronbrog.

Overholdes forbuddet ikke, kan politiet udstede en bøde på 2.500 kr.