Der bliver gabende tomt på tilskuerpladserne, når håndboldkvinderne fra Vendsyssel Håndbold og Sæby HK mødes, i 1. division, i eftermiddag. Foto: Per Frank Paulsen

Håndbold: Vendsyssel forstår ikke publikumsforbud

Vendsyssel Håndbolds direktør forstår ikke, at der er blevet nedlagt forbud mod publikum. Direktør for Divisionsforeningen Håndbold siger, at det er nødvendigt at behandle alle ens.

Der bliver tomt på tribunerne, når holdene i landets næstbedste håndboldrække mødes.

På baggrund af anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen har Divisionsforeningen Håndbold valgt at afholde de næste kampe uden tilskuere. Det skriver Kanal Frederikshavn.

En beslutning som Jan Hansen, direktør i Vendsyssel Håndbold, ikke er tilfreds med. Han mener, det er en overreaktion fra Divisionsforeningen Håndbolds side.
- Hvorfor får vi ikke lov til at afvikle kampene med op til 1000 tilskuere, som myndighederne tillader? Det forstår jeg simpelthen ikke, siger Jan Hansen til Kanal Frederikshavn.

Det skal være ens for alle
Divisionsforeningen Håndbold forstår godt kritikken, men forklarer at foreningen har gjort, hvad de kunne med de anbefalinger, de har modtaget.
- De anbefalinger, vi har fået, er, at der skal være tomt. Vi ved godt, at mange kampe ikke er besøgt af 1000 publikummer, men de beslutninger, vi tager, de gælder for alle. Vi har et ansvar for at behandle alle vores medlemmer ens, siger Tom Christensen, der er direktør for Divisonsforeningen Håndbold.

Tom Christensen påpeger, at det ikke ville være fair, at lade et håndboldhold med siddepladser til 400 spille i et fyldt stadium, mens et hold med plads til 5000 måtte spille for tomme pladser. 
Beslutningen påvirker nu også semifinalerne i den danske herrehåndbolds topliga.
- Vi har solgt 14.000 billetter til Final4, som vi nu skal finde ud af, om vi skal genplacere eller afholdes uden publikum, siger Tom Christensen.