LIGE NU:

Sommerhuse trodser coronakrise

Mens der hviler tunge skyer over det danske boligmarked som helhed, så skiller sommerhusene sig ud. Salget i årets første tre måneder er steget markant, og der er håb for påskesalget også, lyder det i dag fra en ejendomsmægler på vestkysten.

Danske boligøkonomer er enige om, at coronakrisen også kommer til at kradse på boligmarkedet. Hvor meget og hvor lidt tør ingen dog spå om. Men sommerhusene ser ud til at skille sig ud.

- Vi har solgt rigtig mange fritidshuse i de tre første måneder af 2020, og der er stadig stor efterspørgsel, siger ejendomsmægler Claus Barrett, som er indehaver af en række home-butikker, som blandt andet dækker Blokhus og Løkken.

Tal fra boligsiden.dk bekræfter de gode tider. I Blokhus solgte ejendomsmæglerne i første kvartal 43 procent flere fritidshuse end sidste år. I Løkken er tallet helt oppe på 86 procent.

- Det har været et rigtigt godt forår. Det kan godt være, at jeg ikke får helt så travlt i påsken, som jeg ville have haft uden corona, men vi har stadig bookede fremvisninger, som vi skal gennemføre i påsken, så der er altså stadig købere i markedet, siger ejendomsmægler Claus Barrett.

Sælger tror på salg

En sælger i Blokhus fik sit hus sat til salg netop, som krisen brød ud, men han tror stadig på et salg indenfor en overskuelig fremtid.

- Vi følger med i statistikken hos ejendomsmægleren, og vi kan se, at flere og flere kigger på huset. Vi tror på, at det nok skal blive solgt, siger Thomas Andersen, som til daglig er selvstændig arkitekt i Frejlev ved Aalborg.

Se live fra Business på News fra i morges:

 

Ifølge ejendomsmægler, Claus Barrett, så er det en helt særlig situation, som boligmarkedet står i.

- Jeg tror, at der er mange, som bliver betænkelige ved at rejse udenlands, når sådan noget her sker. Så er det rart at have et sommerhus, hvor man næsten kan være sikker på, at man kan tage hen i weekender og ferier. Og så er der også hele klimadebatten, og man skal jo ikke flyve for at komme i sommerhus, siger Claus Barrett.

Samtidig med at interessen for at købe fritidshus holder stand mod resten af boligmarkedet, ser det ud til, at nuværende ejere tøver med at sætte huset til salg eller har besluttet sig for at beholde det. Udbuddet i Blokhus er faldet med 40 procent siden nytår. I Løkken er der 23 procent færre huse at vælge imellem.

- Det kan godt være, at coronaen tager toppen af lysten til at investere i fritidshus, men køberne får også mindre at vælge imellem. Så jeg tror, at priserne holder niveauet for nu. Hvad der sker længere ude i fremtiden, vil jeg ikke spå om, siger Claus Barrett fra home.