LIGE NU:

Sommerlejr er ikke aflyst: - Der er et ekstra stort behov i år

Mindre grupper og masser af rengøring gør det muligt for Blå Kors at gennemføre sommerlejr i år.

Koncerter, festivaler, motionsløb og stort set alle andre kulturelle arrangementer, der var planlagt til foråret og sommeren er aflyst.

Listen over aflyste arrangementer er så lang, at det ikke giver mening at skrive den - for når man er færdig, er der bare endnu mere der er aflyst.

Nej, så er det nemmere - og sjovere - at fortælle om noget, der trods coronaepidemien ikke er aflyst: Blå Kors' sommerlejre.

- Det er en stor glæde, at vi kan gennemføre lejrene. Der er et ekstra stort behov i år, fordi de her familier i udsatte livssituationer i den grad har brug for et pusterum og afbræk i hverdagen, hvor både børn og voksne mærker at have ferie, udtaler ferielejrchef i Blå Kors, Karen Klemmed Hviid.

Lejr i Hobro - og til søs

Blå Kors arrangerer seks sommerlejre rundt om i landet - og to til søs. I Nordjylland er der sommerlejr i Hobro og så er der Sommerlejr til Søs på træskibet Agape, der sejler ud fra Frederikshavn

Alle steder tilpasses sommerlejren, så den kan afvikles sikkert - efter myndighedernes krav og anvisninger. Der arbejdes blandt andet på at inddele deltagerne i mindre grupper og på at øge rengøringen.

- Vi gør alt, hvad vi kan for, at både børn og unge stadig kommer til at mærke nærvær og omsorg, som vi ved, de har brug for, udtaler Karen Klemmed Hviid

VIDEO: TV2 Nord var med på Blå Kors' sommerlejr til søs i 2019. Se indsalget her.