LIGE NU:

Stort fald i antallet af indbrud i flere kommuner

Mens vi er hjemme på grund af corona, holder indbrudstyvene nallerne for sig selv.

Antallet af indbrud i det nordjyske er faldet i flere kommuner i Nordjylland, efter landet blev lukket ned 11. marts.

- I første kvartal 2020 blev der på landsplan anmeldt 5.496 indbrud i private hjem. Det svarer til et fald på 16 pct. i forhold til første kvartal sidste år. I 2019 havde Danmark det laveste antal indbrud i mere end tredive år, og tendensen med færre indbrud fortsætter i starten af 2020 og forstærkes efter alt at dømme af corona-epidemien, fastslår Britt Wendelboe, der er programleder i Bo trygt.

- Antallet af anmeldte indbrud i private hjem er faldet markant i årets første måneder. Corona-epidemien er formentlig en del af forklaringen. Danskerne er langt mere hjemme, og det gør livet surt for indbrudstyve. Nu skal vi forberede os på, at samfundet gradvist genåbnes, og fortsætter vi med at gøre en fælles indsats, er det muligt at fastholde tendensen med fald i indbrudstallene, lyder vurderingen fra Bo trygt. 

Også i Nordjylland er der i flere kommuner sket et stort fald i antallet af indbrud. Det kan du se i grafikken herover. 

Særligt i Hjørring Kommune er antallet af indbrud faldet drastisk. Kommunen var blandt de hårdest ramte i de seneste indbrudsbølger. 

Mens mange danskere fortsat er mere hjemme end vanligt og bruger ekstra tid på at vedligeholde hus og have, kan det samtidig være en god idé at indbrudssikre huset, lyder opfordringen fra Bo trygt. 

- Man kan med fordel gennemgå sit hus med tyvens øjne. Har din bolig fx dårlige låse eller gamle vinduer, skal de måske udskiftes. Måske kan du sætte udendørs lys op eller trimme hækken, så indbrudstyve nemmere bliver set af naboerne. Corona-situationen har forstærket det fald i indbrudstallet, vi så allerede i 2019. Den udvikling kan vi forhåbentlig fastholde med enkle tiltag, inden samfundet kommer op i gear igen, siger programleder Britt Wendelboe.

5 gode råd mod indbrud: