LIGE NU:

Studenterkørsel: Vognmænd er bekymrede

Studenterkørsel er nu blevet tilladt, og selvom det vækker glæde flere steder, giver det også anledning til bekymring - særligt hos chaufførene.

Glæden var ikke til at tage fejl af hos landsdelens kommende studenter, da et enigt folketing i onsdags vedtog, at den traditionsrige studenterkørsel kan gennemføres til sommer.

Men glæden er knap så udtalt hos flere nordjyske vognmænd. Mens nogle glæder sig til studenterturene, frygter andre for chaufførernes helbred, når studenterne skal køres rundt i landsdelen.

AMOK Studenterkørsel i Støvring er en af de største i branchen. Virksomheden har mere end 70 vogne og 100 chauffører. De har skabt travlhed i garagen hos virksomheden, at studenterkørsler nu alligevel kan gennemføres. 

Efterlyser retningslinjer 

AMOK Studenterkørsel glæder de sig over, at de alligevel kan køre med studenterne. Men de har valgt at tage sig nogle forbehold for at undgå smittespredning. Der er blandt andet handsker til rådighed i førerhuset.

- Vi har rigtige mange ting, som bliver brugt i forhold til rengøring. Det er jo Danmarks fremtid, vi kører med, forklarer daglig leder af virksomheden Jacob Ulf.

Helt så begejstret er Bjarne Madsen fra BravoMike Studenterkørsel i Dronninglund ikke. Han er overrasket over den politiske beslutning. 

- Vi kører gerne, men jeg er ikke jublende lykkelig. Hvordan skal vi sikre vores medarbejdere, spørger han. 

Han efterlyser retningslinjer, der skal være med til at sikre de studerende og ikke mindst de chauffører, der sidder bag rattet. 

Nogle chauffører melder fra 

Begge firmaer som TV2 Nord har besøgt, har fået aflysninger fra chauffører, der på grund af deres helbred ikke tør køre studenterkørsel i år.

- Så sent som i går talte jeg med chauffører, der på grund absolut ikke har lyst til at køre, fordi de ikke vil udsætte deres familier for det her, siger Bjarne Madsen. 

Hos AMOK studenterkørsel føler de sig godt rustet til at tage imod årets studenter. De har endda taget et ekstra værktøj i brug til at forberede deres chauffører. De har lavet en håndbog.