Foto: Bruno Stagsted

Sygehuspersonale sendt hjem

13 medarbejdere på Aalborg Universitetshospital sendt hjem, fordi de har været på ferie i risikoområder.

Aalborg Universitetshospital har været nødt til at sende en række medarbejdere hjem.

Det skyldes, at hospitalet i tråd med Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at personer, der siden 2. marts er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, holder sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten. Det er for at undgå risiko i forbindelse med smitte med coronavirus.

Ninette Zacho Bradsted, der er presseansvarlig på Aalborg Universitetshospital i forbindelse med den aktuelle coronavirus, siger, at det drejer sig om 13 medarbejdere fordelt på sygehusets afdelinger, som er blevet bedt om at holde sig hjemme.

- Vi har ligesom andre hospitaler valgt at hjemsende nogle medarbejdere, der har været i risikoområderne - for eksempel i det nordlige Italien, og det gør vi for at leve op til Sundhedsstyrelsens krav, siger Ninette Zacho Bradsted.

Hun fortæller, at de hjemsendte personer i perioden skal holde øje med eventuelle symptomer, og hvis de ikke udviser tegn på sygdom, kan de vende tilbage til deres arbejde.

Ifølge Ninette Zacho Bradsted fordeler de hjemsendte medarbejdere sig på flere afdelinger på sygehuset, så der er ikke nogen afdelinger, der er unødigt belastet på grund af hjemsendelserne.

Aalborg Universitetshospital har 7.000 ansatte.