LIGE NU:

Tatovører donerer handsker og sprit til sundhedspersonale

Værnemidler som håndsprit, mundbind og handsker er i høj kurs på landets hospitaler. Også her i Nordjylland, hvor regionen nu har åbnet op for, at virksomheder kan donere deres lager af værnemidler-

Artistic Tattooing i Aalborg bruger håndsprit, handsker og forklæder, når de tatoverer, og salonen skal som alle andre tatovører holde lukket indtil efter påske. Derfor har de valgt at donere deres lager til sygehuset, hvor der i denne tid er særligt brug for værnemidler.

- Vi har taget 5.500 handsker fra vores lager og donerer dem til sygehuset. Vi tror på, at vi skal løfte i flok. Staten arbejder på at hjælpe os, og så tænkte vi, at så må vi give noget tilbage, og det her er en måde at gøre det på, fortæller Brian Grønhøj, der ejer Artistiv Tattoing. 

På centrallageret hos Region Nordjylland i Aalborg vækker det glæde, at flere virksomheder kører forbi med ekstra til lageret, og Brian Elling, der er lagerforvalter, siger:

- Der er rigtig mange, der gerne vil aflevere værnemidler Primært handsker og masker, som vi kan bruge på vores pandemiadelinger.

Lageret har i dag åbnet op for donationer, og indtil videre har både fodterapeuter, tatovører og tandlæger været forbi. 

- Vi tager imod alt, hvad vi kan bruge, for det kommer til at være en hård tid de næste to måneder i sundhedsvæsenet, siger Brian Elling. 

- Det er regionens sygehuse og plejehjem, der får gavn af donationerne. Lige nu er der nok på lager, men det er uvist, hvordan situationen udvikler sig.

- Vi har gode estimater fra sundhedsmyndighederne, som baserer sig på de erfaringer, vi har fra rundt om i verden, så vi har et godt bud på, hvad vi skal forberede os på, men vi ved det jo ikke. Der kan fra tid til anden, også blandt de andre regioner, hospitaler og kommuner, opstå mangelsituationer, så derfor handler det om, at vi hele tiden er et skridt foran, forklarer Roeland Løfberg, koncerndirektør i Region Nordjylland.