LIGE NU:

Terapiforløb mod stress sat på pause

Coronapandemien rammer også folk, der er i behandling for stress, fordi de ikke længere kan mødes i de terapigrupper, som ellers er den bedste kur mod stress.

Evy Mortensen er pædagog. For et par år siden fik hun stress, og det udløste en depression, men det fik et kommunalt tilbud fra Aalborg Kommune kaldet ”Kulturvitaminer” rettet op på.

- Jeg fik sådan en lyst til at komme ud og til at komme i gang med at synge igen. Jeg har sunget i kor i mange år, men jeg har faktisk haft otte måneder, hvor jeg ikke kunne synge en tone uden at tårerne sprøjtede ud af øjnene, siger Evy Mortensen

Stressholdene er på cirka 16 personer, som har stor glæde af hinandens erfaringer.

- Rigtig mange borgere med stress, oplever skyld og skam over, at de har stress. Og når de kommer på vores hold, så oplever vi tit, at skulderne sænker sig, og at de får aftabuiseret det her med stress, siger Bettina Bisp Jensen, leder af Center for Mental Sundhed i Aalborg Kommune.

Sundhedsvæsnet kan ikke stå stille  

Men på grund af smittefaren har Aalborg kommune været nødsaget til at afbryde de forløb, der er i gang.

- Der er ikke noget, der er vigtigere lige nu end at tage sig af Corona, men resten af sundhedsvæsnet kan jo ikke stå stille. Vi har jo rigtig mange borgere hvor der er behov for hjælp. Og de mennesker der hjælper stressramte, er jo psykologer – ikke læger eller sygeplejersker, siger rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Evy Mortensen er ikke i tvivl om hvad der ville ske, hvis hun i sin tid skulle holde en pause i sit forløb.

- Så tror jeg, at jeg var gået tilbage i udvikling igen. For det var utrolig godt at være sammen med holdet og med vores undervisere, siger Evy Mortensen.

Aalborg kommune tilbyder nu de stressramte onlineforløb, for at fastholde den udvikling, de er i. For ubehandlet stress kan udvikle sig.

- I værste tilfælde kan det udvikle sig til kliniske helbredsproblemer som angst og depression. Så det er rigtig problematisk, at vi er nødt til at afbryde vores forløb, Bettina Bisp Jensen, leder af Center for Mental Sundhed i Aalborg Kommune.