LIGE NU:

Testtider rives væk i Nordjylland

Lørdag går det omfattende arbejde med at teste over 280.000 borgere i de syv nedlukkede kommuner i Nordjylland. Arbejdet starter i Frederikshavn, hvor der på nuværende tidspunkt snart ikke er flere testtider tilbage.

Tidligere på ugen meldte statsminister Mette Frederiksen ud, at et omfattende testarbejde skal i gang. Håbet er, at alle borgere i de syv kommuner, der står over for en nedlukning, lader sig teste.

Lørdag går testarbejdet i gang i Frederikshavn og Thisted, og der er allerede stor interesse for at lade sig teste.

- Testtider i weekenden rives væk, og der er snart ikke flere tider at vælge i løbet af weekenden, hvor vi starter massetest i to kommuner. Nordjyderne i Frederikshavn og Thisted har en meget stor interesse i at lade sig teste. Det er grundlæggende godt for smitteopsporingen af den muterede virus, men vi kan ikke teste alle på en gang. Vi bliver nødt til at bede jer om at have tålmodighed, siger Jan Nybo, der er chef for regionens testindsats.

Region Nordjylland: Der er tider nok til alle

På trods af at det på nuværende tidspunkt kan være svært at finde en ledig tid, forsikrer Jan Nybo, at der er tider nok til alle.

- Vi vil løbende lægge flere tider op på coronaprover.dk, når det er muligt. Vi forventer at være i Thisted og Frederikshavn et godt stykke tid ind i næste uge, så bare rolig - vi skal nok få jer testet. Det bliver bare ikke nødvendigvis i denne weekend. Hold løbende øje med rn.dk/coronatest, hvor vi opdaterer med tid og sted for kommende testning, siger Jan Nybo.

Region Nordjylland gør opmærksom på, at det ikke er muligt at møde op til at blive testet uden at have bestilt en tid på forhånd. Det kan gøres på www.coronaprøver.dk.

Her kan du blive testet denne weekend