LIGE NU:

Tre-cifret millionbeløb til ekstra rengøring

Regeringen har afsat ekstra penge til den daglige rengøring i skoler, daginstitutioner, på plejehjem og andre offentlige institutioner. De ekstra penge skal hjælpe kommunerne med at overholde de højere krav til rengøring og hygiejne.

For at mindske smittespredning stilles der nu højere krav til den daglige rengøring og hygiejnen i blandt andet dagtilbud, skoler og på plejehjem.

Derfor har Regeringen afsat et trecifret millionbeløb til ekstra rengøring og hygiejneløft til de institutioner, der åbner igen efter påske. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. Det er ikke oplyst præcis hvor mange penger, der er tale om.

Pengene skal bruges til at kontaktpunkter såsom dørhåndtag, gelændere og toiletter rengøres flere gange dagligt for at mindske smittespredning.

- Når vi begynder at genåbne dele af samfundet efter påske, er forudsætningen, at det foregår kontrolleret. Det betyder blandt andet, at vi stiller højere krav til den daglige rengøring for at mindske smittespredning. For regeringen er det helt afgørende, at genåbningen foregår forsvarligt, derfor understøtter vi kravet om øget rengøring i institutionerne med et økonomisk tilskud, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Ekstra rengøring skal mindske smitte

Erfaring viser, at god hygiejne og rengøring hjælper med at mindske smitten i samfundet.

- Der er restriktive krav til rengøring, og derfor er der, som både faglige organisationer, forældre og kommuner har sagt, behov for flere ressourcer til at løfte opgaven. Vi kommer selvfølgelig til at følge genåbningen tæt og støtte processen, så godt vi kan, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Udover øget rengøring af dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelsesinstitutioner, når de åbner efter påske, skal rengøringsindsatsen på plejehjemmene og sociale dag- og døgntilbud ligeledes øges. Her deler beboere nemlig samme faciliteter, og derfor er det er vigtigt at opretholde et højt hygiejneniveau for at undgå smittespredning.

Flere arbejdspladser i bonus

Det ekstra løft skal samtidig skabe arbejdspladser for servicepersonale. Udbruddet af coronavirus i Danmark har haft store konsekvenser for servicebranchen, hvor flere servicevirksomheder har måtte afskedige medarbejdere. Jobcentre og A-kasser ude i kommunerne skal hjælpe med rekrutteringen af ekstra personale.

Det konkrete beløb fastsættes i dialog med KL. I første bølge vil det være dagtilbud, grundskoler og SFO’er, gymnasiale uddannelser, plejehjem og sociale dag- og døgntilbud, der får tilskud til rengøring og hygiejneløft.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden