SENESTE NYT:

Turistattraktioner er trætte af coronapasset

Flere nordjyske turistattraktioner håber, at kravet om, at de besøgende skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, bliver sløjfet tidligere end planlagt.

I den seneste aftale om en genåbning af samfundet er det lagt fast, at besøgende i eksempelvis teatre, forlystelsesparker og zoologiske haver frem til 1. august skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at komme ind.

Flere nordjyske turistattraktioner håber dog, at kravet om coronapas kan blive sløjfet tidligere. De frygter, at det vil ramme dem hårdt økonomisk, hvis et gyldigt coronapas i størstedelen af sommerferien er en nødvendighed for at måtte lukke besøgende ind.

quote Det giver ikke mening, at man skal vise coronapas for at komme i zoologisk have, når man ikke skal i Bilka.

Henrik Vesterskov Johansen, direktør, Aalborg Zoo

- Juli er vores største måned. Her har vi 30 procent af vores årsomsætning, og siden coronapasset er blevet indført, har vi haft et faldende antal gæster. Så det har stor økonomisk betydning for os, siger Henrik Vesterskov Johansen, der er direktør i Aalborg Zoo.

- Det giver ikke mening, at man skal vise coronapas for at komme i zoologisk have, når man ikke skal i Bilka, hvor der kan være lige så mange mennesker, siger Henrik Vesterskov Johansen.

Coronapasset er en barriere

Også hos Fårup Sommerland så forlystelsesparkens direktør, Niels Jørgen Jensen, gerne, at coronapasset blev sløjfet, inden turistsæsonen for alvor går i gang.

- Coronapasset har været vigtigt for at kunne åbne parken forsvarligt. Men nu har smittetrykket i samfundet været lavt flere dage i træk. I stedet for at coronapasset udfases 1. august, kunne det i stedet rykkes frem til 15., 10. eller 5. juli, hvis smittetrykket tilsiger, at det er en mulighed, siger han.

quote Vi ville have haft flere gæster, hvis vi havde en åben port, gæsterne kunne komme ind ad.

Niels Jørgen Jensen, direktør, Fårup Sommerland

Ifølge Niels Jørgen Jensen har en del gæster planlagt efter, at de skal vise coronapas ved indgangen, og at de kan få en lyn-test ved der, hvis de skulle have glemt det. Men sådan er det ikke for alle.

- Det er et problem for de mennesker, der har det som en barriere, at de skal have en test, inden de kan besøge et sted som vores. Og vi ved fra analyser, at det kan afholde nogle fra at komme, siger Niels Jørgen Jensen.

Han fortæller, at effekten af coronapasset kan ses på besøgstallene.

- Vi ville have haft flere gæster, hvis vi havde en åben port, gæsterne kunne komme ind ad, siger Niels Jørgen Jensen.

Han forudser også, at udenlandske gæster som eksempelvis tyskere og nordmænd vil finde det besværligt at skulle anskaffe sig sig et gyldigt coronapas.

- Set i det lys, er det også en rigtig god ide at afskaffe det, siger Niels Jørgen Jensen.

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Til forsiden

Til forsiden