Udskyder bryllupsfest: - Tænk, hvis nogen blev smittet

Frygten for smitte med coronavirus blandt gæsterne har fået par fra Vindblæs til at udskyde bryllupsfest.

Alt er klar. Bryllupskagen står i fryseren, bordpynten er håndlavet med dato skrevet på og bryllupsrejsen til Thailand er bestilt.

Den 28. marts skulle Gitte Pedersen og Preben Christensen fra Vindblæs have sagt ja til hinanden foran 86 gæster i Vindblæs Kirke, for efterfølgende at holde bryllupsfest i Vindblæs Multicenter.

Men torsdag måtte de ringe til gæsterne og fortælle, at brylluppet var blevet udskudt på grund af frygt for smitte med coronavirus.

- Vi tør simpelthen ikke holde fest, for en del af gæsterne er ældre mennesker. Det er hårdt, for vi har gået og talt ned til festen, men vi må bruge vores sunde fornuft, siger Gitte Pedersen, der til daglig driver Muslingebyens Havnecafé i Løgstør.

quote Tænk, hvis nogen blev smittet ved brylluppet, og i værste tilfælde døde.

Gitte Pedersen, Vindblæs

- Der er noget her, der er vigtigere end fest

Inden parret valgte at udskyde festen, havde de allerede fået et afbud fra et familiemedlem, der ikke turde deltage.

- Jeg vil ikke stå dagen før brylluppet og vide, at der kun kommer 10 ud af 86 gæster, siger Gitte Pedersen.

 
 
Foto: Privatfoto

I stedet har hun og hendes kommende mand valgt at blive viet ved en kort ceremoni i kirken, hvor det kun er parret, præsten og to vidner, der er til stede.

Festen, som de har brugt måneder på at planlægge, bliver udskudt til senere på året.

Den to uger lange bryllupsrejse til Thailand i april bliver også aflyst.

- Det er skidehårdt at aflyse, men der er noget her, der er vigtigere end fest. Tænk, hvis nogen blev smittet ved brylluppet, og i værste tilfælde døde - jeg ville ikke kunne tilgive mig selv, siger Gitte Pedersen.

Der står dato på alt til brylluppet.
Der står dato på alt til brylluppet.
Foto: Privatfoto

Hotel og feststed: - Vi er rigtig hårdt ramt

Ved Hotel Scheelsminde i Aalborg kan man tydeligt mærke konsekvenserne af et land, der er i venteposition.

Her har man fået flere henvendelser fra folk, der er bekymrede for, om de mon kan gennemføre deres planlagte fester.

- Vi er rigtig, rigtig hårdt ramt desværre. Der er ingen tvivl om, at mange er bekymrede. Vi prøver at berolige gæsterne - vi er meget afhængige af, at folk ikke går i panik, siger Anemette Bühlmann, der er direktør for Scheelsminde.

quote Vi gik fra næsten at have den bedste marts nogensinde, til at det hele vendte på en time.

Anemette Bühlmann, Scheelsminde

Der var ikke på forhånd booket bryllupper ind i de indtil videre 14 dage, hvor folk opfordres til så vidt muligt at blive hjemme og undgå større forsamlinger. Men hotellet har været nødt til at aflyse flere andre arrangementer.

- Man er næsten i choktilstand. Vi gik fra næsten at have den bedste marts nogensinde, til at det hele vendte på en time, siger Anemette Bühlmann.

Hun understreger, at hotellet gør alt for sikre, at gæsterne kan føle sig trygge. Blandt andet er medarbejderne delt ind i teams, der arbejder på forskellige tidspunkter, for at undgå smitte.

- Man kan ikke tænke egoistisk i det her, siger direktøren.

Slipper for stor regning

I Vindblæs trøster Gitte Pedersen og Preben Christensen sig med, at de ikke står tilbage med en stor regning, da de selv har stået for alt i forbindelse med deres bryllup - blandt andet skulle Gitte Pedersen, der har en café, selv have lavet mad.

- Vi er heldige, at det ikke får de store økonomiske konsekvenser. Gudskelov. De ting, vi har gjort klar, kan sagtens bruges senere på året - selvom der står 28. marts derpå, siger hun.

Kirker lukker delvist

Alle gudstjenester er aflyst i 14 dage, men vielser, dåb og begravelser kan fortsat gennemføres, meddelte Folkekirken torsdag.

Det sker dog under andre former end normalt. Blandt andet anbefales det, at kirkerne kun bliver halvt fyldt, og derudover må antallet af deltagere ikke overstige 100 deltagere.


Seneste nyt

fra Nordjylland