Ugentligt tab: Nordjyske hoteller og restauranter mister 83 millioner kroner
Foto: Mick Knive Anderson
Restauranterne oplever for tiden en omsætningsnedgang på 80 procent i forhold til 2019.
HORESTA har lavet en opgørelse, der viser, hvor meget den aktuelle coronakrise koster hotel- og restauranterhvervet, som oplever en omsætningsnedgang på 80-90 procent.
Hotel- og restauranterhvervet er som andre brancher hårdt ramt af coronakrisen. Restauranterne er lukket ned frem til 10. maj med undtagelse af take away, som en del restauranter forsøger sig med for at holde gang i butikken.
Hotellerne kan holde åbent, men ifølge HORESTA har halvdelen helt frivilligt valgt at lukke, og resten kører med en meget lav omsætning.
Ud fra blandt andet en medlemsundersøgelse har HORESTA beregnet omsætningstabet til at være på en milliard kroner om ugen for hotel- og restauranterhvervet under nedlukningen af Danmark.
Og det mærkes selvfølgelig også i Nordjylland, hvor HORESTA estimerer det samlede tab per uge til 83 millioner kroner.
Ifølge beregninger vil de nordjyske hoteller opleve en omsætningsnedgang på 90 procent i april i forhold til 2019, hvilket i hele måneden vil påføre dem et tab på 99 millioner kroner.
Restauranterne har, selvom de kan tilbyde take away, oplevet et fald på 80 procent af omsætningen i forhold til 2019, og det betyder for april, at de mister 258 millioner kroner. Sammenlagt giver det et estimeret tab for hele april på i alt 357 millioner kroner for de nordjyske hoteller og restauranter.