På en aftentur ved Lille Vildmose så Frederikke Willumsen 10 ræveunger. Se videoen nederst. Foto: Frederikke Willumsen / Privatfoto

Vild naturoplevelse: Ræveunger helt tæt på

Der er lige nu rig mulighed for at komme ud i naturen og opleve noget helt særligt. Naturskolelederen har tre gode forslag.

En køretur i naturen blev til en ganske særlig oplevelse for 22-årige Frederikke Willumsen fra Kongerslev og hendes veninde, da de kørte mod Lille Vildmose. Lidt uden for naturområdet oplevede de 10 ræveunger på tæt hold. 

Oplevelser i naturen netop nu

  • Dyreungerne kommer frem: Tårnfalken har lagt æg i sin redekasse i Lille Vildmose. Man kan hele tiden følge med live, og se hvornår æggene mon klækker.
    - Generelt bliver fuglene mere aktive nu, og senere i maj vil der komme flere dyreunger i naturen, fortæller Camilla Jensen. 
     

  • De blå frøer: – Lige nu kan man opleve, at hannerne skifter farve til blålig under parringen. Dem kan man finde i Lille Vildmose i de gamle kanaler i naturområdet. Hvis man sidder stille og venter, kommer de på et tidspunkt op af vandet.
     

  • Man kan sanke: – Det er nu man begynder at kunne samle naturens råvarer til madlavningen. I øjeblikket kan man både finde ramsløg, mælkebøtter og brændenælder som kan bruges til pesto, salt og i madlavningen. 

Kilde: Camilla Jensen, Naturskoleleder, Lille Vildmosecentret. 

- Vi blev overraskede, for vi troede ikke, de ville komme så tæt på. Det var en vild og imponerende oplevelse, fortæller hun. 

Netop de ræveunger kender naturskoleleder ved lille vildmosecentret, Camilla Jensen godt til. For hvert år er der hvalpe på netop det sted. 

- Rævene ude ved os vant til, at der kører biler rundt, ikke alle dyr forbinder biler med mennesker, forklarer hun. 

Coronavirussen får folk ud 

Det er Camilla Jensens indtryk, at der i øjeblikket er flere mennesker i naturen. Det skyldes dels, at der har været god vejr, men også coronavirussen har fået folk ud i naturen, fordi det er et  af de steder, man i øjeblikket kan opleve noget. 

- Folk skal ud at opleve den danske natur, og nu hvor covid-19 spiller ind, er der flere der ser på, hvad der er af naturoplevelser i Danmark, siger hun. 

I boksen ovenover kan du læse Naturskoleleder Camilla Jensens tre bud på, hvad man kan opleve i naturen netop nu. 

00:50 Luk video