LIGE NU:

White Hawks sætter 'spøgelsesbilletter' til salg for at redde økonomien

Frygten for udbredelse af coronasmitte har betydet, at den danske ishockeyliga er lukket ned for sæsonen. Derfor kæmper klubberne nu for at redde økonomien.

Slutspillet i Danmarks bedste ishockeyrække Metal Ligaen afgør, hvem der kan kalde sig dansk mester, men slutspillet er også den tid på ishockeysæsonen, hvor klubberne kan vende truende underskud til overskud på bundlinjen, når kassen gøres op efter sæsonen.

Derfor er det et hårdt slag for klubberne i Metal Ligaen, at årets slutspil blev aflyst på grund af frygten for, at coronasmitten skulle brede sig. Det koster ishockeyklubberne adskillige hundrede tusinde kroner, at de ikke kan sælge billetter til kampe, der potentielt havde været udsolgte.

- Vi er alle klubberne i dansk ishockey dybt afhængige af slutspillet og dets indtægter. En indtægt, der gør at klubberne kan overleve, skriver Frederikshavn White Hawks på klubbens hjemmeside.

Sælger billetter til 'spøgelseskampe'

Flere klubber forsøger nu at finde løsninger, der gør, at de røde tal på bundlinjen ikke bliver lige så store som frygtet. Aalborg Pirates har sat billetter til salgt til "Den aflyste finale", og nu følger Frederikshavn White Hawks trop og forsøger at få klubbens tilhængere til at være med til at lukke hullet i klubkassen.

- Nu er økonomien desværre sat på en ordentlig prøve, og vi står alle lige nu i det uvisse omkring, hvordan det ser ud. Vi vil så gerne have en fuldtallig Metal Liga i den kommende sæson, og derfor sætter vi nu i Frederikshavn White Hawks ”slutspilsbilletter" til salg, skriver klubben på sin hjemmeside.

Frederikshavnerne har endnu ikke meldt ud, hvor mange slutspilsbilletter, de håber på at sælge, og det er heller ikke meldt ud, hvad billetterne kommer til at koste.

Til gengæld ligger det fast, at klubben vil gennemføre sin traditionsrige trøjeauktion som en onlineauktion, så klubbens fans kan sikre sig de trøjer, spillerne har båret i 2019/20-sæsonen, som blev kortere end forventet.

Sportsligt endte sæsonen med en titel til White Hawks, da de vandt pokalturneringen Metal Final Four. Dermed har nordjyderne sikret sig en billet til næste sæsons udgave af den næsthøjst rangerede europæiske klubturnering, Continental Cup.