Efter Danish Crown-blodbad: Håndsrækning kan være på vej til fyrede medarbejdere
800 medarbejdere bliver snart arbejdsløse. Det lægger pres på det nordjyske arbejdsmarked.
Nyheden, om lukningen af Danish Crown-slagteriet i Sæby, har skabt chokbølger i lokalsamfundet.
Her har 800 medarbejdere torsdag fået en fyreseddel i hånden i byen, der består af knap 9.000 indbyggere. Det lægger pres på det nordjyske arbejdsmarked.
- Det er klart, det er en stor stresstest af det nordjyske arbejdsmarked, når der lige pludselig er så mange, der bliver ledig på samme tid, siger Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.
Flere involverede aktører
Den store ledighed, mener arbejdsmarkedsforskeren, kræver en fælles indsats for at løse på tværs af foreninger og organisationer, der også bærer en stor del af ansvaret.
- Det, vi ved fra forskningen, der fungerer godt i sådanne situationer her, er, at man gør noget ekstraordinært i den beskæftigelsesindsats, der skal være.
- Altså at man ikke bare overlader det til et jobcenter, der har åbent fra klokken 8-16, men at man gør noget ekstraordinært, hvor man også involverer arbejdsgivere, organisationer, Dansk Industri, Dansk Arbejdsgiverforening, fagforeninger og selvfølgelig også Danish Crown som den arbejdsgiver, der afskediger.
- Og selvfølgelig det kommunale beskæftigelsessystem, så man bringer alle aktører sammen og kan få lavet nogle fornufte løsninger, lyder det.