04:47

Sundhedschefen i Rebild Kommune fratræder sin stilling efter beskyldninger

Sundhedschef fratræder sin stilling efter kritik

Chefen for sundhedscenteret i Rebild Kommune fratræder sin stilling i kølvandet på sagen om dårligt psykisk arbejdsmiljø på sundhedscenteret.

Chefen for Center for Sundhed i Rebild Kommune, Anne Marie Holm, har torsdag valgt at fratræde sin stilling. Hun har siden 28. februar været midtpunkt i en sag om dårligt psykisk arbejdsmiljø på sundhedscenteret i Rebild.

- Vores medlem Anne Marie Holm, chef for Center for Sundhed i Rebild Kommune, har i dag valgt at indgå en fratrædelsesaftale med kommunen. Fratrædelsen sker på baggrund af, at Anne Marie Holm er udsat for en personlig hetz i offentligheden fra politikere i Rebild Byråd uden at have haft mulighed for at kunne tage til genmæle på grund af tavshedspligten, skriver HK Nordjylland i en pressemeddelelse.

28. februar fortalte 16 tidligere medarbejdere i sundhedscenteret om en arbejdsplads præget af mobning, trusler og frygt. Anonymt bekræftede flere nuværende ansatte arbejdsforholdene. Efter de tidligere ansatte stod frem har kommunalforvaltningen udfærdiget en redegørelse.

- Fratrædelsen sker på trods af, at en redegørelse fra kommunens direktion om situationen i Center for Sundhed ikke anbefaler sanktioner over for Anne Marie Holm, skriver HK Nordjylland.

Byrådsmedlemmerne i Rebild Kommune er torsdag aften indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde om sagen.