Tonny Thorup er erhvervsdirektør i Aalborg Kommune og blogger for TV2Nord Foto: Mick Knive Anderson

Blog: Det bliver godt igen!

Humøret dykkede da erhvervsdirektør i Aalborg Kommune Tonny Thorup så pressemødet om genåbningen forleden.. Men så bagte han og sønnen en kage.

Vi havde måske i vores stille sind håbet på lidt mere. At vores statsminister ville åbne lidt mere op. Et fromt håb om at vi fik en mere normal hverdag igen. Jeg har selv haft et indre billede (nærmest et fremtidsmål) om stå med en fadøl i hånden til Nibe Festival. Men nej, det gik ikke. Pokkers!

Vi kom vel tættere på en åbning, men længere fra en normal hverdag.

Der dykkede mit humør. Det indrømmer jeg. Det var så der, at sønnike på 12 kom i tanke om at vi skulle bage en kage. Det gjorde vi så. Da den skulle pyntes udbryder sønnike, at han i øvrigt skal bruge den i en skoleopgave og der skulle stå: ”Det bliver godt igen”. Hmm. Det tænkte jeg lige lidt over.

Vi kom vel tættere på en åbning, men længere fra en normal hverdag.

Tonny Thorup, erhvervsdirektør i Aalborg Kommune

I de seneste uger, hvor verden er vendt på hovedet… så er det svært at holde hovedet højt hele tiden. Især når man som jeg arbejder med at skabe vækst og jobs i Aalborg og Nordjylland og rigtig meget går i den forkerte vej.

Så den kage havde jeg virkelig brug for. Ikke kagen, men budskabet.

Om bloggeren

Tonny Thorup er 47 år og bor i Aalborg efter i sin tid at være emigreret fra Vestjylland for at studere på Aalborg Universitet. Han er erhvervsdirektør hos BusinessAalborg, Aalborg Kommune og har gennem over 20 år arbejdet med at skabe vækst og jobs til nordjyderne.

 

Tonnys personlige slogan er “Handling slår alt”, og han tilgår sit arbejde med passion og højt engagement og tror altid på ligefrem, åben og ærlig dialog. Han går meget op i håndbold og er ivrig træner på sønnikes U10-hold i Aalborg KFUM. Hører gerne Dizzy Mizz Lizzy, Carpark North eller Saveus alt imens Liverpool FC vinder fodboldkampen i tv.

Nogenlunde samme budskab tonede Dronning Elizabeth af England frem på skærmen med forleden. Hun forsikrede i en tale til det britiske folk, at det nok skal gå. At vi vil lykkes og vinde kampen over den forbistrede virus.

Dronningen refererede tilbage til hendes første offentlige tale, som var i 1940 (sammen med sin søster). En helt anden kamp på foden til 2. verdenskrig. Den engelske dronning sluttede hendes tale med at minde om vi vil få livet tilbage igen: ”We will meet again”. Efterfølgende har Vera Lynns gamle krigsklassiker fra 1942 fået stor renæssance i Storbritannien. Selvfølgelig.

Mere skal vi mennesker åbenbart ikke have for at tænde håb. Et budskab på en kage, en reference fra en tudegammel sang.

Tonny Thorup, erhvervsdirektør i Aalborg Kommune

Mere skal vi mennesker åbenbart ikke have for at tænde håb. Et budskab på en kage, en reference fra en tudegammel sang: “We will meet again. Don’t know where. Don’t know when. But I know we’ll meet again some sunny day. Keep smiling through. Just like you always do. Till the blue skies drive the dark clouds far away”

Vi styrtbløder jobs og muligheder går tabt i Nordjylland. Virksomheder og folks livsværk vil gå tabt. Det er og bliver en hård tid og der er lang tid til enden. Vi må stå sammen, ved at holde afstand…, MEN ”We will meet again”.

Det bliver godt igen!