Peter Christian Jensen er til daglig professionel bestyrelsesmedlem og rådgiver. Foto: Mick Anderson

BLOG: Det stærke køn viser vejen for ledelse med empati

Verden har brug for unge, stærke individualister, som vil forandre verden, lyder det fra Peter Christian Jensen.

Jeg håber og tror at de Skandinaviske lande kan inspirere til en ny verdensorden.

Jeg håber og tror, at tiden hvor konservative, gamle mænd styrer verden er passé.

Jeg håber og tror på en ny ledelsesstil med fokus på empati.

Jeg håber og tror på en ny ledelsesstil med fokus på empati.

- Peter Christian Jensen, Professionel bestyrelsesmedlem og rådgiver.

Når den danske statsminister bruger nytårstalen til at fokusere på børns trivsel i stedet for BNP, handelsbalancen og statsunderskuddet, så tror jeg, at det er et tegn på, at vi er på vej mod en ny verdensorden – i hvert fald her i Skandinavien.

For knapt en måned siden valgte vores naboland, Finland, Sanna Marin som statsminister. Finland har dermed ikke blot en kvinde som statsminister, men der er også det yngste statsoverhoved i verdenen. Den finske regering er sågar dannet af 5 partier – alle med en kvindelig partileder!

Kan lære af vores naboland

Finland har for øvrigt slået Danmark af pinden som verdens lykkeligste land og især på uddannelsesområdet, kan vi stadig lære af vores naboland.

Vi har brug for unge, stærke individualister, som vil forandre verden til et bedre sted.

- Peter Christian Jensen, Professionel bestyrelsesmedlem og rådgiver.

Jeg håber og tror, at Mette Frederiksen, Sanna Marin og for øvrigt også New Zealands premierminister Jacinda Ardem vil inspirere ikke blot unge kvinder, men i særdeleshed også unge mænd til en ledelsesstil med empati både på verdensplan og i danske virksomheder.

Jacinda Ardem står i skærende kontrast til naboen, Australiens premierminister, som en yderst konservativ og udskældt herre uden empatiske evner.

Verden har ikke længere brug for konservative, gamle mænd som blot ønsker at bevare deres magtposition, men vi har brug for unge, stærke individualister, som vil forandre verden til et bedre sted.

OM BLOGGEREN:

Peter Christian Jensen er til dagligt professionelt bestyrelsesmedlem og rådgiver. Han har en stor passion for det at arbejde med mennesker, såvel gæster som ansatte, ved siden af økonomien som selvfølgelig også skal passes. Peter har en grundig uddannelse i hotelbranchen og har arbejdet med denne siden 1973. Sideløbende har han i flere årtier været luftkaptajn i Maersk Air og Sterling Airways. Peter vil mest skrive om menneskelige adfærdsmønstre og samfundsrelaterede ting.