LIGE NU:

Blog: At rejse er at leve

Christian Borrisholt Steen kan nu ikke "rejse hjem" til sin familie i Horne uden for Hirtshals.

”At rejse er at leve”. Sådan lyder et berømt citat af H. C. Andersen fra 1855. Men hvad menes der egentlig med "at rejse”? Betydningen synes at have ændret sig en hel del i årenes løb.

Da mine bedsteforældre skulle fejre jul hos os i mit barndomshjem lidt uden for Hirtshals, rejste de fra hjemmet i Højene ved Hjørring og til os i Hirtshals. Det var cirka 18 kilometer. Det var i 1980´erne. Det er ikke så længe siden.

I dag forstår vi typisk noget andet ved "at rejse". Vi kan finde på "at rejse" til København eller til Polen, hvor vi har familie. Og mange holder jo også af at rejse endnu længere væk.

quote Lad os passe på hinanden i Nordjylland. Sammen og hver for sig.

Christian Borrisholt Steen

 
 
Foto: Karen Kimmer Lemvig

Men på grund af coronaen og de aktuelt skærpede restriktioner her i Nordjylland, kan jeg nu ikke engang "rejse hjem" til min mor i Horne uden for Hirtshals, besøge gode venner i Hjørring og Aabybro, besøge min søster i Fjerritslev eller min storebror i Skagen. Jeg håber, at vi kan nøjes med de varslede fire ugers skærpede restriktioner på grund af minkene og den særlige mutation af coronavirussen. 

Ellers må jeg bare genopfinde mine bedsteforældres forståelse af "at rejse". Hvis jeg skal se positivt på det, betyder det, at jeg må bruge tiden med de skærpede restriktioner til at opleve noget mere lige rundt om hjørnet her i min egen kommune. Og det er der da heldigvis også rig mulighed for.

OM BLOGGEREN

De kommende uger bliver barske

I øvrigt er Nordjylland jo heller ikke det værste sted, man kan være strandet for en tid. Vi har jo masser af naturperler lige rundt om hjørnet. Og endelig, så er telefonen, FaceTime, Skype og hvad det ellers hedder alt sammen, jo også opfundet. Så jeg kan stadig bevare kontakten med venner og familie længere nordpå i Vendsyssel og længere vestpå i Thy og Han Herred.

Der er ingen tvivl om, at de kommende uger bliver en barsk omgang for Nordjylland. Ikke så meget fordi vi er nogen, der ikke, som vi ellers er vant til, kan rejse rundt i landsdelen hos venner og familie i samme omfang, som vi plejer. Det klarer vi nok. Men allermest fordi minkavlere og andre i beslægtede erhverv går en usædvanlig hård tid i møde. De fortjener vores respekt og opbakning i denne tid.

Lad os passe på hinanden i Nordjylland. Sammen og hver for sig.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden