Foto: TV2 Nord

Nej tak til brugerbetaling på Limfjordsforbindelse

De 11 borgmestre og regionsrådsformanden i Nordjylland afviser blankt tanken om brugerbetaling som statens nødløsning for etablering af den 3. Limfjordsforbindelse ved Aalborg.

Det nordjyske Kontaktudvalg har fredag drøftet transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidts tanker om brugerbetaling som finansiering af en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm på motorvejen ved Aalborg. Svaret fra Regionen og de 11 nordjyske kommuner lyder samstemmende ”nej tak”.

Et ”nej tak” på trods af, at de mener, at den nye forbindelse haster mere end nogensinde. Vejdirektoratet har nemlig for nylig offentliggjort de foreløbige trafiktal for 2016, og de viser, at 79.252 biler i døgnet kører gennem Limfjordstunnelen på hverdage. Dermed fortsætter den opadgående kurve og grænsen for kritisk trængsel i tunnelen på 80.000 biler på hverdagsdøgn er næsten nået.

Under alle omstændigheder ønsker Kontaktudvalget ikke, at Nordjylland, det nordjyske erhvervsliv samt borgere og besøgende i regionen skal være prøveklud. Så indtil der eventuelt i fremtiden kommer en helt ny politik for betaling af infrastruktur i Danmark, er det Kontaktudvalgets holdning, at staten må finansiere den 3. Limfjordsforbindelse ved Aalborg.