07:02

Video: TV2 Nord

Venstre i hele Nordjylland: Vi skal have brugerbetaling på den tredje limfjordsforbindelse

Til valgdebat på TV2 Nord fortalte Venstres borgmesterkandidat i Aalborg Kommune, Tina French, at Venstre vil have brugerbetaling på en tredje limfjordsforbindelse.

Debatten har varet mange år efterhånden, og den kan meget vel fortsætte mange år endnu. For de forskellige kandidater i Aalborg Kommune er langt fra enige om, hvordan den tredje limfjordsforbindelse skal se ud. 

Skal den gå over Egholm, skal det være et ekstra tunnelrør og skal der brugerbetaling på? 

I debatten om brugerbetalingen blev der torsdag aften smidt en ny bombe i TV2 Nords debatstudie. 

- Jeg har i dag sammen med de andre borgmesterkandidater og de andre borgmestre fra Venstre i Nordjylland skrevet en kronik i Nordjyske, fordi vi er klar til at bakke op om brugebetaling. Nu skal vi skridtet videre, nu kan vi ikke tale mere, sagde Venstres borgmesterkandidat i Aalborg Kommune, Tina French. 

Læs også Debatten er ikke død endnu: Politikere diskuterer stadig Egholm-forbindelse

TV2 Nord er kommet i besiddelse af den kronik, der er sendt til Nordjyske. Her fremgår det, at brugerbetalingen skal være på højst 20 kroner, og at man jo stadig blot kan benytte sig af de to gratis alternativer, nemlig Limfjordsbroen og Limfjordstunnelen.

Venstre-borgmestrene og -kandidaterne forudsætter dog, at investeringer i infrastruktur på landsplan fremover laves efter denne model. En tredje limfjordsforbindelse med brugerbetaling skal ikke være det eneste sted i landet med brugerbetaling. 

Det var ikke populært blandt de andre politikere, der deltog i debatten torsdag aften. 

- Det Konservative Folkeparti er fuldstændig og helt utvetydigt i mod, at der skal tales nogen form for brugerbetaling på nogen forbindelse, svarede Thomas Krarup (K). 

Også den nuværende borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), tog afsted fra idéen. 

- Jeg synes, det er skuffende, at Venstre begynder at forlade den fælles enighed i forhold til det her med brugerbetaling. Det er jeg faktisk meget overrasket over. Det har jo ikke skortet på løfter fra Venstre i forhod til en tredje limfjordsforbindelse. Jeg kan jo huske Preben Bang Henriksen (Folketingmedlem for Venstre), der før sidste forlketingsvalg tog første spadestik ude på Egholm, hvor han sagde, at hvis venstre bliver valgt, så kommer der en tredje limfjordsforbindelse, svarede Thomas Kastrup-Larsen. 

Venstre-politikere, der har underskrevet kronikken

  • Mogens Gade, borgmester, Jammerbugt Kommune
  • Tina French Nielsen, borgmesterkandidat, Aalborg Kommune
  • Henrik Jørgensen, borgmesterkandidat, Hjørring Kommune
  • Per Bach Laursen, borgmesterkandidat, Vesthimmerlands Kommune
  • Jytte Høyrup, borgmesterkandidat, Frederikshavn Kommune
  • Gert Fischer, borgmesterkandidat, Rebild Kommune
  • Tobias B. Johansen, borgmester, Læsø Kommune
  • Mikael Klitgård, borgmester, Brønderslev Kommune
  • Mogens Jespersen, borgmester, Mariagerfjord Kommune
  • Lone Sondrup, spidskandidat, Regiond Nordjylland