00:46

Superkids og ørne

Vinterferien slutter med en række fede oplevelser for børnefamilier.

Velkommen til Det Sker. TV2 Nords ugentlige oversigt over nogle af de ting, man kan opleve i Nordjylland. Det er vinterferie over det meste af Nordjylland her i uge 8 og derfor begynder vi med et show for børnefamilierne: 

I den kommende weekend besøger Flying Superkids nemlig hele tre nordjyske byer. 

 - Vi glæder os til at give publikum den helt store Flying Superkids oplevelse. Vilde spring, alskens akrobatik, sjippetricks og meget mere alt sammen pakket ind i Superbørnenes fantastiske livsglæde og begejstring over at optræde. Men neop nu kan man stadig nå at opleve en indkørt forestilling, hvor vi virkelig er dus med det vi optræder med, siger Lars Holst Godbersen, Leder, Flying Superkids.

Det er absolut sidste chance for at opleve showet fra denne sæson. Når de fantastiske gymnaster dukker op igen til maj, er det med et helt nyt show. Århusgymnasterne slutter sæsonen af i Hobro, Fjerritslev og Frederikshavn.

Flying Superkids

Hvor: Hobro, Fjerritslev & Frederikshavn
Hvornår: Fredag, lørdag & Søndag
Læs mere her.

Se videoen øverst i artiklen

Filmpremiere: En helt almindelig familie

Hvor: Biografer i hele Nordjylland
Premiere: Torsdag den 20. februar
Læs mere her.

En helt almindelige familie handler om en lille forstadsfamilie. Deres liv bliver totalt vendt på hovedet, da faderen vælger at skifte køn. Thomas bliver til Agnete.

Det rammer familien i dagligdagen. Især den 11-årige datter Emma har svært ved at acceptere den drastiske ændring.

Se traileren for filmen her.

00:36 Luk video

Ørnens Dag

Hvor: Lille Vildmosecenteret
Hvornår: Søndag den 23. februar

Læs mere her.

Når vinterferien slutter, er det også tegn på at foråret på papiret nærmer sig. Det betyder også at de udendørs aktiviteter vågner af deres vinterhi. Dansk Ornitoligisk Forening i Nordjylland arrangerer søndag ørnens dag sammen med Lille Vildsmosecenteret.

- Centeret kommer til at fungere som kommandocentral. Vi sender birdere i massevis ud for at spotte ørne, og så melder de hele tiden tilbage, hvor vi kan sende publikum hen for at få et glimt af ørnene, siger Jakob Konnerup, Naturvejleder, Lille Vildmosecenteret.

Det er efterhånden en tradition med Ørnens Dag i vildmosen. Det er en lille tyvstart på centerets aktiviteter, som egentlig først tager fart i april.

- Såvidt jeg ved, er vores mose det eneste sted i landet, hvor man kan finde både Kongeørne og Havørne-par der yngler, så de er en unik oplevelse vi tilbyder på søndag, siger Jakob Konnerup, Naturvejleder, Lille Vildmosecenteret.

Se videoen om arrangementet her

00:19 Luk video

Det sker også...

Onsdag den 19. & torsdag den 20. februar

Skatteøen spilles i Aalborg Kongres- og Kultucenter. De nordjyske familier kan godt glæde sig til musicalen.Til tonerne af Sebastians musik og udødelige sange - føres publikum ud på det Caribiske hav blandt eneboere, pirater og søulke. I Skatteøen rejser Jim Hawkins afsted for at finde Kaptajn Flints skat med sørøveren John Silver i hælene. Læs mere her.

 

Torsdag den 20. februar

Himmerlands Teater tager fat på tragedien om Medea og Jason. Historien er en universel kærlighedshistorie om sorg og straf. I denne udgave er det en rå og usødet tragedie om et ægteskab der sættes på prøve – igen og igen – på trods af svigt og utroskab. Læs mere her.

 

Torsdag den 20. februar

Det nye stykke Stormene har premiere på Vendsyssel Teater. Stykket om Stygge Krumpen, hans elskerinde og tiden omkring Reformationen spiller til den 28. marts. Læs mere her.

 

Torsdag den 20. februar

Filmen Call of the Wild handler om hunden Buck. Den lever et komfortabelt liv hos en familie i 1890’ernes Californien. Hundens liv ændrer sig, da den bliver kidnappet, flygter og havner midt i det kolde Yukon. Her venter Harrison Ford i skikkelse af John – og sammen tager de to på eventyr i den barske canadiske natur. Filmen er løst baseret på bogen Ulvehunden af Jack London. Læs mere her.

 

Fredag den 21. februar

Sangerinden R. Noor alias Rikke Thomsen slog sidste år sit navn fast med landsdækkende succes og modersmålspris. Fredag aften står hun på scenen i Aalborg, når hun spiller på Skråen.

Læs mere her.

 

Lørdag den 22. februar

Jazztrompetisten Palle Mikkelborg indtager hovedrollen i et nyt værk komponeret for to orkestre af Jens Christian “Chappe” Jensen. Palle Mikkelborg og sangeren Turid Guldin mødes med Randers Kammerorkester og bigbandet Blood Sweat Drum + Bass på scenen i Musikkens Hus. Læs mere her.

09:16 Luk video