LIGE NU:

Superkids og ørne

Vinterferien slutter med en række fede oplevelser for børnefamilier.

Velkommen til Det Sker. TV2 Nords ugentlige oversigt over nogle af de ting, man kan opleve i Nordjylland. Det er vinterferie over det meste af Nordjylland her i uge 8 og derfor begynder vi med et show for børnefamilierne: 

I den kommende weekend besøger Flying Superkids nemlig hele tre nordjyske byer. 

 - Vi glæder os til at give publikum den helt store Flying Superkids oplevelse. Vilde spring, alskens akrobatik, sjippetricks og meget mere alt sammen pakket ind i Superbørnenes fantastiske livsglæde og begejstring over at optræde. Men neop nu kan man stadig nå at opleve en indkørt forestilling, hvor vi virkelig er dus med det vi optræder med, siger Lars Holst Godbersen, Leder, Flying Superkids.

Det er absolut sidste chance for at opleve showet fra denne sæson. Når de fantastiske gymnaster dukker op igen til maj, er det med et helt nyt show. Århusgymnasterne slutter sæsonen af i Hobro, Fjerritslev og Frederikshavn.

Flying Superkids

Hvor: Hobro, Fjerritslev & Frederikshavn
Hvornår: Fredag, lørdag & Søndag
Læs mere her.

Se videoen øverst i artiklen

Filmpremiere: En helt almindelig familie

Hvor: Biografer i hele Nordjylland
Premiere: Torsdag den 20. februar
Læs mere her.

En helt almindelige familie handler om en lille forstadsfamilie. Deres liv bliver totalt vendt på hovedet, da faderen vælger at skifte køn. Thomas bliver til Agnete.

Det rammer familien i dagligdagen. Især den 11-årige datter Emma har svært ved at acceptere den drastiske ændring.

Se traileren for filmen her.

 

Ørnens Dag

Hvor: Lille Vildmosecenteret
Hvornår: Søndag den 23. februar

Læs mere her.

Når vinterferien slutter, er det også tegn på at foråret på papiret nærmer sig. Det betyder også at de udendørs aktiviteter vågner af deres vinterhi. Dansk Ornitoligisk Forening i Nordjylland arrangerer søndag ørnens dag sammen med Lille Vildsmosecenteret.

- Centeret kommer til at fungere som kommandocentral. Vi sender birdere i massevis ud for at spotte ørne, og så melder de hele tiden tilbage, hvor vi kan sende publikum hen for at få et glimt af ørnene, siger Jakob Konnerup, Naturvejleder, Lille Vildmosecenteret.

Det er efterhånden en tradition med Ørnens Dag i vildmosen. Det er en lille tyvstart på centerets aktiviteter, som egentlig først tager fart i april.

- Såvidt jeg ved, er vores mose det eneste sted i landet, hvor man kan finde både Kongeørne og Havørne-par der yngler, så de er en unik oplevelse vi tilbyder på søndag, siger Jakob Konnerup, Naturvejleder, Lille Vildmosecenteret.

Se videoen om arrangementet her

 

Det sker også...