03:56

Video: Michael Schmidt Thomsen

En af verdens første krimier: Nu som teater i Aalborg

Forbrydelse og straf af Dostojevskij kan nu opleves som teaterstykke på Aalborg Teater.

Vinterferien står for døren. I denne uge 7 har det meste af landet vinterferie. Nordjyderne følger trop i uge 8. En række af de aktiviteter og oplevelser vi omtaler i denne udgave af Det sker, løber således også til langt ind i den nordjyske ferieuge.

Forbrydelse og straf

Hvor: Aalborg Teater
Hvornår: Spilles fra 12. februar til den 29. februar

Læs mere her.

Mange har hørt om fænomenet forbrydelse og straf. En del ved også, at det en bog af den russiske forfatter Dostojevskij.

- Det er på en måde verdens første krimi, siger Hans Henriksen, Instruktør, Aalborg Teater.

Nu sættes historien op på Aalborg Teater. Hovedrollen som morderen Raskolnikov, spilles af Ferdinand Falsen Hiis. Det er skuespillerens første rigtige møde med mesterværket.

- Det er voldsomt, men også utrolig spændende, siger Ferdinand Falsen Hiis.

Se videoen om stykket Forbrydelse og straf øverst i artiklen.

Malerskole for børn

Hvor: Skagens Kunstmuseer
Hvornår: Tirsdag til Fredag i uge 7 og 8.

Læs mere her.

Børn og unge fra 7 år kan prøve kræfter med malerier i akryl, pastel og akvarel, når Skagens Kunstmusser i vinterferien holder malerskole.

Video: I 2018 lavede vi dette indslag fra malerskolen

01:47 Luk video

Sanne Salomonsen

Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 14. februar

Læs mere her.

Når Danmarks rockmama går på scenen i Musikkens Hus, bliver det med en blandet setliste bestående af store Salomonsen-hits, sange hun ikke har spillet i mange år og måske endda en sang eller to, som hun aldrig har spillet live før.

Mellem sangene bliver det hele krydret med små anekdoter fra Sannes liv og karriere. Glæd dig til en intim koncert, hvor du får mulighed for at komme helt tæt på én af Danmarks allerstørste stemmer.

Video: Sanne inviterer dig i denne video.

00:55 Luk video

Det sker også...

Onsdag den 12. februar til torsdag den 20. februar

Det er muligt for børn, forældre og bedsteforældre at arbejde med kunsten midt mellem de store værker i Alvar Altos hus. Læs mere her.

 

Onsdag den 12. februar til søndag den 16. februar

Kim Larsen og Erik Ballings film fra 1984 er en af de mest sete film i Danmark nogensinde. Nu er der lavet en musicalversion, der ligger meget tæt på det oprindelige manuskript. Musicalen kan opleves i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Læs mere her.

 

Torsdag den 13. februar.

"Hidden Liffe" er ugens film. Filmen er et biografisk krigsdrama om konsekvenserne ved ikke at følge Hitler i Østrig under 2. verdenskrig. Filmen er baseret på historien om Franz Jägerstätter, der i dag er et symbol for krigens samvittigheds-krigsbenægtere. Læs mere her.

 

Fredag den 14. februar til søndag den 16. februar

For 15. år i træk mødes en række kunstnere i Aars for at udstille deres kunst på udstillingen Tidens Kunst. I år er 85 forskellige kunstnere mødt frem med deres værker. Læs mere her.

 

Fredag den 14. februar og lørdag den 15. februar

Det verdenskendte danske slagtøjsorkester Copenhagen Drummers giver i denne weekend koncert to steder i Nordjylland. De begynder fredag aften i Frederikshavn. Lørdag spiller bandet to koncerter på Skråen i Aalborg. Læs mere her.

 

Lørdag den 15. februar

Oprør i Nordjylland. Nordjyllands Historiske Museum åbner deres nye store udstilling. Den handler om de mange nordjyske oprør mod de centrale magter. Det spænder lige fra de drabelige kampe mellem Skipper Clement og de jyske herremænd til de lidt mere fredelige midler, da skifergassen blev bekæmpet i Vendsyssel. Læs mere her.

 

 

 

 

13:40

Det sker - Uge 7

Luk video