LIGE NU:

Debat i DigiTALT: Har twerking seksuelle undertoner eller ej?

Twerking har ikke noget med sex at gøre. Det mener Amalie Thellufsen fra Aalborg, som underviser i den alternative danseform, hvor man vrikker med bagdelen i højt tempo. Men at påstå, at den slags ikke har seksuelle undertoner, holder altså ikke, lyder det i denne uges DigiTALT.

Filmen Dirty Dancing fra 1987 og dens hede dansescener er langt mere uskyldigt at se på, end den type dans, som er til debat i denne uges udgave af DigiTALT. Sådan lyder det fra Mikael Espensen, som har svært ved at se, hvordan vrikkende (kvinde-)bagdele i ofte minimal påklædning, ikke har seksuelle undertoner.

- Det er jo en stærkt seksuel dans at se på. Det er der jo ingen tvivl om, konstaterer han.

Han får opbakning af Christian Borrisholt Steen, som også sidder i denne uges DigiTALT-panel.

- Jeg synes det er lidt tankevækkende, at instruktøren siger der ikke er noget seksuelt i det. Men samtidig siger hun også, at ’udsigten er god.’

Instruktøren, som Christian Borrisholt Steen omtaler, er Amalie Thellufsen, som i Aalborg underviser i netop twerking. TV2 Nords historie om hendes twerkinghold har i den forgangne uge høstet 1900 likes og 5200 kommentarer på Facebook. Mange af kommentarerne kommer i øvrigt fra mænd, som ytrer sig mere eller mindre lødigt om twerkingholdet. Noget, som ikke kommer bag Lucy Mardou, der også sidder i panelet i denne uge.

- Den er nem at falde i. For igen, det er lækre kvinder i meget lidt tøj, der laver seksuelle bevægelser, konstaterer hun.

Amalie Thellufsen, som underviser i twerking, mener ikke, at der er seksuelle undertoner i vrikkende bagdele.

Ugens panel i Digitalt

Kampen mod systemet
Som altid bliver der dog også plads til alvorlige emner i denne uges DigiTALT. Således diskuterer panelet også historien om Allan Krogh fra Storvorde, som 25 gange har fundet fejl i sagsbehandlingen af sin arbejdsskade og 25 gange har taget kampen med systemet. Er det rimeligt, at et forsikringsselskab og en offentlig styrelse øjensynligt er så dårlige til at sagsbehandle? Og hvad skal der gøres ved det? Det er blot et par af de øvrige spørgsmål i programmet, som også byder på guldfisk i et drikketrug og to pelstotter i Aalborg ZOO, som folk fra både Nordjylland og udlandet bare ikke kan få nok af.

Se DigiTALT allerede nu i playeren eller kig med i aften klokken 19.50 på TV2 Nord Salto.

 
Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

fokus.. på vores vilde natur

play Blomster og bier har det svært: - Der er håb, men du skal også gøre noget

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Stine Rex

Stine Rex vil slå danmarksrekord og sætte fokus på organdonation

Brovst Skole

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

Til forsiden

Til forsiden