LIGE NU:

DigiTALT: - Jeg fortæller ikke, hvor mange P-bøder jeg har fået

Jeanett Kaare er ikke meget for at løfte sløret for, hvor mange parkeringsbøder hun egentlig har fået i årenes løb. Men uanset antallet af parkeringsbøder står hun og de øvrige paneldeltagerne i denne uges DigiTALT fast på, at man aldrig må miste besindelsen overfor en P-vagt.

Både Jess Møller Nielsen, Jeanett Kaare og Henning Toft Bro har prøvet det på et tidspunkt:
Den umiddelbare irritation og ærgrelse, når man opdager den karakteristiske hilsen fra P-vagten i en plasticlomme under viskerbladet på forruden.

- Men det er i grunden mest mig selv, jeg blev irriteret på, siger en ærlig Henning Toft Bro, der sågar har prøvet at få en parkeringsbøde, da han parkerede ved en kirke. Det rokker dog ikke ved hans holdning til irritationen, der opstår, når P-vagten har været forbi med bødeblokken.

- Jeg skal jo overholde loven ligesom alle andre. Så jeg kan godt blive irriteret – men det er på mig selv, siger han.

Tonen i det offentlige rum og i særdeleshed tonen overfor P-vagter er til debat i denne uges udgave af DigiTALT. Jess Møller Nielsen har ikke meget til overs for de personer, som til tider overfuser parkeringsvagter verbalt – eller i de mere grove tilfælde spytter efter dem.

- Tonen skal være fuldstændig som den skal være mellem alle andre mennesker. Med respekt! Han har et job og det skal respekteres. Så er den egentlig ikke meget længere, konstaterer han med henvisning til P-vagten Sten, som TV2 Nord har fulgt i en ny reportageserie om parkeringsvagterne i Aalborg Kommune. Her fortæller Sten, at folk ofte råber efter ham og skælder ud, hvilket han sagtens kan acceptere. Men når folk truer ham personligt, er grænsen nået, fortæller han.

(Artiklen fortsætter under videoen.)

 

Ugens panel i DigiTALT

At tonen på den måde tilsyneladende er blevet mere rå og truende overfor P-vagter i det offentlige rum, ærgrer Henning Toft Bro.

- Det er som om Facebook pludselig er flyttet ud på gaden, hvor man så skælder ud på en mand, der bare skal passe sit arbejde. At man flytter den rå tone ud på gaden, synes jeg, er dybt ulykkeligt, siger han.

Adspurgt om hun helt kunne sige sig fri for at hidse sig bare en lille smule op, hvis hun fik øje på en P-vagt, som var ved at give hende en bøde, svarer Jeanett Kaare ærligt:

- Jeg kunne måske nok blive lidt arrig. Men der må jeg bare tælle til ti og vise et godt eksempel – også overfor mine børn, siger hun.

I denne uges udgave af DigiTALT handler det i det hele taget meget om vores omgangstone – ikke mindst på de sociale medier. For da TV2 Nord for nylig omtalte en 12-årig piges tragiske død i en trafikulykke, foregik det blandt andet på Facebook. Her måtte TV2 Nords onlineredaktion talrige gange moderere debatten, da tonen i de mange hundrede kommentarer gang på gang blev meget voldsom – og i øvrigt stred imod TV2 Nords regler for debat på vores Facebookside.

Så i DigiTALT diskuterer vi denne gang, hvilken tone der er den rigtige at kommunikere i på Facebook, men stiller samtidig spørgsmålet, om en historie om et tragisk dødsfald overhovedet hører hjemme på de sociale medier.

 

Mink corona

Minkforhandlinger afsluttes: Milliardaftale ventes at falde på plads mandag aften

fokus på den gode tone

play Arne Boelt om rå tone på SOME: - Jeg gider ikke finde mig i det

Kim Edberg Andersen

Uden fortilfælde: Politiker vil give pladsen videre til konen

teaser

Michael fandt et kassettebånd med AaB-sange: Hvem har lavet det?

Mink corona

Minkforhandlinger afsluttes: Milliardaftale ventes at falde på plads mandag aften

fokus på den gode tone

play Arne Boelt om rå tone på SOME: - Jeg gider ikke finde mig i det

Kim Edberg Andersen

Uden fortilfælde: Politiker vil give pladsen videre til konen

Til forsiden

Til forsiden